Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că vechiul argument potrivit căruia creșterea pensiilor nu trebuie făcută pentru că ar avea un efect inflaționist nu mai are nicio relevanță în momentul de față, când inflația a crescut oricum și încă foarte mult.

Citeste si: VIDEO- Oficial. Salariile în agricultură vor crește la cel puțin 3000 lei brut pe lună

"În momentul în care nu avem o creștere economică accentuată, ca în 2019, o creștere de pensii nu se duce neapărat în inflație.

N u putem sta cu mâinile încrucișate și să nu luăm nicio decizie, indiferent că vom crește noi pensiile sau nu, inflația oricum crește", a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Ministrul Muncii: Sunt șanse foarte mari ca pensiile să crească în acest an

Ministrul Muncii a fost întrebat dacă sunt șanse ca pensiile să crească în acest an. Răspunsul său a fost unul pozitiv:

"Sunt șanse foarte mari, lucrăm în prezent la acest lucru și, când vom avea o decizie în coaliție, vom anunța acest lucru în mod transparent", a spus Marius Budăi.

Începe distribuirea cardurilor pentru pensionari

Ministrul Muncii a precizat că pensionarii cu venituri mici îşi vor primi cardurile sociale începând cu 1 iunie, după care vor primi şi banii aferenţi lunii iunie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În aceste zile se poarta discuții cu furnizorii de carduri. Vor trebuie confecționate, imprimate cu datele cu caracter personal, și vor fi distribuite. Începand cu 1 iunie se va începe distribuirea cardurilor, după care vor primi și primii bani aferenți lunii iunie”, a spus Marius Budăi la Romania TV.

"Suntem atenţi la ceea ce se întampla, la dinamica cifrelor. Dinamica cifrelor la preturi arata că seniorii acestei tări au nevoie de un sprijin din partea Guvernului.

Vine acum al doilea pachet social”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

Marius Budăi a explicat în ce stadiu se află discuţiile cu cei de la Comisia Europeană privind modificarea PNRR.

„Suntem in situatia in care tot mai multi lideri europeni ni se alatura demersului de negociere cu cei din Comisia Europeană a celor două aspecte legate de sistemul de pensii, procentul de 9,4% şi acel an 2070. Acum cateva zile, secretarul general al Sindicatului din UE a trimis o scrisoare Comisiei Europene in care îşi exprimă punctul de vedere în sensul că trebuie să discutăm acele două aspecte. Inaintăm discutiile şi cu reforma pensiilor, cu contractul de asistenta cu banca Mondiala. Nu ne dorim sa punem  in pericol PNRR", a explicat ministrul Muncii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si