Ministrul Muncii a precizat că ar putea fi introdus șomajul tehnic decontat de stat dacă valu 5 al pandemiei va deveni agresiv în România.
Ce a spus ministrul Muncii, Marius Budăi
„Cetățenii trebuie să știe, mediul privat, angajatorii și angajații că ne dorim să prelungim aceste de sprijin pentru angajați și pentru angajatori, dar și pentru anumite categorii profesionale care lucrează în domenii în care se suspendă sau se limitează activitatea din cauza situației pandemice”
, a declarat ministrul Marius Budăi.
Citeste si: Ministrul Gabriela Firea: ”Vom continua sa crestem pensiile si alocatiile”
Până când ar putea fi impuse măsurile
Ministrul a declarației cărețile ar dori impunerea măsurilor până la data de 31 martie 2022, dacă va fi nevoie și situația pandemică din țară măsurilor se va prelungi.
Citeste si: Guvernul a alocat 476,5 milioane de lei pentru acoperirea unor cheltuieli din 105 unități administrativ-teritoriale
Măsurile bune
„Vorbim aici de acordarea indemnizației de șomaj tehnic și anume 75% din salariul mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2022 pentru angajații sau profesioniștii a căror activitate este suspendată sau limitată sau poate chiar interzisă oprită pe perioada stării de alertă.
O a doua măsură este vorba de instituirea posibilității de a beneficia de indemnizație pentru reducerea timpului de lucru. Aici vorbim de un cuantum de 41,5% din câștigul salarial mediu brut”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un român a început să filmeze o mașină pe contrasens, în Franța. După câteva secunde, aceasta a provocat accident: Vai de capul meu- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Citeste si: Guvernul a publicat proiectul de buget pentru 2022. Cum se impart banii
Ieri, premierul Nicolae Ciucă a onvocat o ședință pentru stabilirea măsurilor în gestionarea pandemiei COVID-19.
Printre acestea se numără: continuitatea vaccinării, consideră cea mai sigură soluție, testarea elevilor și a personalului didactic și posibilitatea oferirii de măști de protecție, alternanța programului de lucru sau șomajul tehnic pentru care Ministerul Muncii și cel al Finanțelor trebuie să se asigure de existența suficientă. a fondurilor, dar și derularea activității de comunicare și informare.
Citeste si: Două cazuri de gripă și omicron, ”griporona”. Nouă variantă este prezentă în 78% dintre eșantioanele analizate