Close sidebar
Close sidebar

Nelu Tătaru anunţă primele date oficiale despre rata de imunitate la COVID-19 în România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, vineri seară, că s-au recoltat seruri individuale de la 12.800 de persoane, în cadrul studiului de seroprevalenţă prin care se va stabili gradul de răspândire a infecţiei SARS-CoV- 2. S-au procesat până acum 7.99% dintre probe, 303, fiind pozitive.

Andreea Stoica,

Nelu Tătaru

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nelu Tătaru anunţă, aşadar, că rata de infectare – în acest moment al studiului – este de 3,86%, ”mică pentru a avea o imunizare a României”.

”Până în acest moment avem 12.800 de recoltări de seruri individuale, din care s-a lucrat în jur de 7.99, din acestea, 303 erau pozitive”, a anunţat, vineri seară, la Antena 3, ministrulNelu Tătaru, vorbind despre studul de seroprevalenţă.

Întrebat cum este rata de infectare, ministrul a precizat. ”Mică pentru a avea o imunizare a României”.

Declaraţia făcută de ministrul Sănătăţii

”Noi suntem la 3,86% rata. Am avut cazuri la donatorii de plasmă care nu aveau anticorpi. Nu avem vaccin pentru aceasta, dar avem vaccin pentru alte boli şi ar trebui să îl facem. Pentru a nu avea o concordanţă de patologii, încurajăm vaccinarea antigripală.

Avem aproape 3 milioane de vaccinuri, urmând să achiziţionăm pentru grupe de risc”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Nelu Tătaru, anunţ important privind sistemul de sănătăte din România

Studiul de seroprevalenţă prin care se va stabili gradul de răspândire a infecţiei SARS-CoV- 2 în populaţia României se desfăşoară în perioada iunie-septembrie, fiind coordonat tehnic de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunţ despre cazurile de reinfectare cu coronavirus din România

Studiul se face pe seruri reziduale, colectate de la persoane din toate categoriile de vârstă care s-au przentat în această perioadă pentru recoltare de analize la laboratoare din fiecare judeţ şi care au fost selectate cu pas de eşantionare.

Citeste si: OMS recomandă un nou tratament COVID-19. Are efecte uluitoare: Scade riscul de deces în rândul pacienților aflați în stare gravă

"Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecţiei SARS-CoV- 2 în populaţia României, pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecţie a sănătăţii populaţiei.

Institutul Naţional de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul, va prelucra şi va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate. Conform estimărilor, un numar de 29.019 de seruri reziduale urmează să fie colectate si investigate. În acest sens, vom aloca institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziţia de kituri, reactivi etc”, a anunţat Nelu Tătaru, la începutul lunii iunie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI