Minorii din Rusia s-ar putea alătura armatei ruse în războiul împotriva Ucrainei, asta pentru că numărul militarilor este în scădere.

Citeste si: Preşedintele Volodimir Zelenski solicită sprijin din partea israelienilor

”Cu privire la organizarea implicării membrilor mișcării publice militaro-patriotice Yunarmiya în desfășurarea unei operațiuni speciale pe teritoriul Ucrainei.”, spune Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.

Citeste si: Zelenski, în a 25-a zi de război: „Ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani”

Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina a mai transmis că Ordinul semnat de Șoigu vizează întocmirea d enoi rapoarte care să asigure o eventuală rezervă umană de 17-18 ani care ar putea fi implicată în război.

Armata rusă a pierdut peste 14.000 de soldați

Armata rusă a pierdut un număr de 14.200 de soldați ruși, 450 de tancuri și 112 elicoptere de la începutul războiului. Ambele țări au avut pierderi majore.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Cel puțin 80 de cadavre au fost scoase de sub dărâmături la Nikolaev

Ucraina susține că forțele sale au doborât și: 450 de tancuri, 93 de aeronave, 112 elicoptere și a dezactivat 43 de sisteme antiaeriene.

"Vedem o creştere a loviturilor asupra infrastructurii civile, asupra ţintelor civile'', a afirmat o înaltă oficialitate americană de la Pentagon.

Citeste si: Rusia a folosit rachete hipersonice pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei

Armata rusă își intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina, avertizare care vine din partea Departamentului Apărării din SUA.

"Aşadar, după trei săptămâni (de la începerea invadării Ucrainei), ei încă sunt capabili să-şi menţină forţa în teren, dar nu fără dificultăţi. După trei săptămâni, îi vedem că încep să se gândească la   reaprovizionare din alte părţi, inclusiv la sprijin pentru personalul militar. Şi ştiţi, după ce au trecut două săptămâni, am văzut cum fac apel la luptători străini, ceea ce a fost de asemenea o evoluţie interesantă'', a afirmat reprezentantul Pentagonului. 

Citeste si: Dialogul cutremurător dintre un soldat rus aflat pe front în Ucraina şi mama sa. Care sunt problemele cu care se confruntă armata lui Vladimir Putin: "Mănânci normal? Da, jefuim casele oamenilor" 

Nu doar militari pierde Rusia, ci și generali. Cinci generali importanți ai armatei ruse au fost uciși până acum de armata ucraineană.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si