Close sidebar
Close sidebar

Miracol la teatrul din Mariupol bombardat de ruși. Ce s-a întâmplat cu sutele de mame și copii care se ascundeau acolo

Rușii au decis să bombardeze fără milă clădirea teatrului dramatic din Mariupol, deși aceasta se afla izolată în mijlocul unui parc, iar oamenii au scris cu litere mari pe asfat cuvântul "copii" pentru a-i avertiza pe invadatori că acolo se adăpostesc mame cu copii.

Sorin Negru,

Adăpostul împotriva bombelor din Teatrul Dramatic Mariupol a rezistat atacului rusesc. Nu se cunoaște câte persoane au murit 

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Consiliul Local Mariupol, care a publicat miercuri seara o imagine a clădirii distruse, a declarat că forțele ruse au distrus „în mod intenționat și cinic Teatrul Dramatic din inima orașului Mariupol”.  „Avionul a aruncat o bombă într-o clădire în care se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol”,  au spus autoritățile locale.

Citeste si: Pagubele totale anunţate de autorităţile din Mariupol: "Nicio clădire nu mai stă în picioare, oamenii beau apă din bălţi şi morţii sunt îngropaţi în gropi comune"

În cursul dimineții de joi, a început o operațiune frenetică de salvare de sub dărâmături a supraviețuitorilor, în ciuda faptului că luptele stradale cu rușii au continuat.

Echipele uncraineene au încercat să ajute civilii, inclusiv sute de copii, să iasă din adăpostul subteran aflat sub teatrul distrus.

Vești bune de la teatrul din Mariupol. Adăpostul subteran a rezistat

Deputatul Dmitro Gurin, ai cărui părinți sunt prinși în orașul Mariupol, a declarat joi pentru BBC: „Clădirea (teatrului) este distrusă, avem peste 1.000 de femei și copii în adăpostul anti-bombă, la subsol. Cu câteva minute în urmă am primit informația că adăpostul anti-bombă a rezistat atacului și oamenii de acolo au supraviețuit".

Citeste si: O altă zi sângeroasă în Mariupol

„Nu știm încă dacă avem oameni răniți sau uciși. Dar se pare că majoritatea au supraviețuit și sunt ok”, a transmis oficialul de la Kiev.

„Adăpostul împotriva bombelor din Teatrul Dramatic Mariupol a rezistat brutalei rachete rusești”, a scris pe Twitter Iuliia Mendel despre care Evening Standard spune că este un fost purtător de cuvânt al președintelui Ucrainei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Infernul din Mariupol: Morții sunt îngropați în Parcul din centrul orașului sau prin curțile oamenilor

„Cel puțin, majoritatea a rămas în viață după bombardament. Oamenii ies din dărâmături”, au precizat autoritățile

„Este un miracol- civilii care s-au ascuns într-un subsol de la Teatrul Dramatic din Mariupol au supraviețuit atacului aerian”, a scris Illia Ponomarenko, reporter pentru apărare pentru Kyiv Independent.

Citeste si: Ziua 22 de război-bombardamente puternice în Ucraina

„Acum sunt evacuați de sub ruine.” Presa britanică nu a putut confirma dacă sunt persoane care nu au putut ieși din clădirea distrusă sau dacă există victime în urma bombardamentului.

Teatrul din Mariupol distrus de bombardamentele rușilor: "Erau o mie de oameni acolo"

Imagini din satelit arată că ucrainenii au scris pe trotuarul din fața și din spatele Teatrului Dramatic din Mariupol cuvântul ”COPII”, ca forțele ruse să nu lanseze atacuri asupra clădirii în care se refugiaseră mii de oameni.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ministrul de Externe de la Kiev a acuzat atacul brutal al rușilor asupra teatrului unde se adăposteau sute de mame și copii:

Începând cu data de 3 martie, Mariupolul se află constant sub asediu și se confruntă cu bombardamente de artilerie și lovituri aeriene în fiecare zi. Amploarea dezastrului generat în oraşul-port de la Marea Azov se poate vedea în numeroasele fotografii şi videoclipuri publicate pe reţelele de socializare.

Citeste si: Oficialii ucraineni raportează un nou masacru. Rușii au bombardat Teatrul din Mariupol în care se adăposteau peste 1000 de civili

Civilii ucraineni care nu au reuşit să se autoevacueze din Mariupol s-au mutat în subsoluri, însă nici acolo nu au scăpat de atacurile soldaților ruși. Cimitirele sunt pline şi morții sunt îngropați în gropi comune din parcurile orașului iar oamenii topesc zăpadă şi beau apă din bălţi din cauza lipsei resurselor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI