Incendii Hawaii 2023. Casa, aflată în orașul Lahaina din Maui, epicentrul incendiului din statul american, a fost achiziționată de un cuplu în 2021 și a fost renovată încet de-a lungul anilor.

Imagini cu locuința de lemn veche de 100 de ani de pe Front Street arată reședința încă în picioare și intactă, în timp ce zona înconjurătoare este redusă la moloz, întreaga localitate fiind, de altfel, distrusă.

Citește și: VIDEO-Harta noilor incendii din Grecia, august 2023. "53 de incendii au izbucnit de la miezul nopții în toată țara". Risc de evacuare pe mare. Avertismentul MAE

„Pare ca și cum imaginile au fost photoshopate”, a declarat Trip Millikin, proprietarul casei, potrivit Fox News.

"M-am simțit vinovat când am văzut casa noastră intactă"

Millikin a spus că el și soția lui erau într-o călătorie în Massachusetts când au auzit despre incendiu. Au aflat mai târziu că întregul cartier a fost cuprins de flăcări. Dar, a doua zi dimineață, imaginile aeriene au părut să arate casa lor intactă.

„Am început să plângem”, a spus Millikin. "M-am simțit vinovat. Încă ne simțim vinovați."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cuplul a achiziționat casa în 2021, dar nu sunt siguri de ce locuința lor a fost în mod miraculous salvată. Cei doi soți au declarat că era în paragină când au cumpărat-o și au făcut câteva renovări.

„Este o casă 100% din lemn, așa că nu este ca și cum am ignifugat-o sau altceva”, a spus Dora Atwater Millikin pentru Los Angeles Times.

Casa a fost construită folosind lemn de sequoia din California, a spus Millikin, care are unele proprietăți ignifuge naturale. Dar, din același material era construită și casa de alături, care a fost arsă din temelii, se arată în materialul Civil Beat. În timpul renovărilor, pe care cei doi soți le-au făcut în mare parte singuri, Millikin a instalat un acoperiș din oțel, se mai arată în raport.

Incendiile devastatoare au afectat Maui și au ucis peste 100 de oameni. Duminică, guvernatorul regiunii Maui, Richard Bissen, a declarat că aproximativ 850 de persoane sunt încă dispărute.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si