În anumite țări asiatice, femeile sunt obișnuite să suporte bătăi și să sufere, fiind considerate de bărbați pe treapta de jos a ierarhiei sociale.  

Un eveniment șocant a avut loc la o nuntă din Uzbekistan, iar în imagini se vede cum mirele lovește brusc mireasa după ce aceasta a terminat înaintea lui un joc de deschidere de bomboane.

Cavalerul de onoare este filmat zâmbind, în timp ce nimeni nu se îngrijește de mireasa agresată.

În cele din urmă, două domnișoare de onoare îl îndepărtează de soț.

Cum a fost pedepsit mirele după ce a lovit-o pe mireasă

După ce s-a viralizat, oamenii au reacționat la comportamentul nepotrivit al mirelui, existând proteste publice atât în ​​țară, cât și în străinătate.

Serviciul de presă al Comitetului de Stat pentru Problemele Familiei și Femeilor din Uzbekistan a declarat că incidentul a avut loc pe 6 iunie, la o petrecere de nuntă, la casa mirelui din districtul Uzun, în regiunea de sud-est a Surxondaryo.

După publicitatea nedorită, poliția raionului Uzun a declarat pe 15 iunie că mirele, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost acuzat de „huliganism minor”, ​​care presupune o posibilă pedeapsă cu o amendă sau câteva zile de închisoare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Presa locală a citat autoritățile de poliție, care au declarat că au avut o discuție cu cuplul și cu părinții lor cu privire la incident.

Mirele a fost acuzat de „huliganism minor” și amendat

Mirele a fost acuzat de „huliganism minor” și amendat

Activista pentru drepturile femeilor din Uzbekistan și bloggerița Aqida Khanum a declarat pentru RFE/RL că incidentul din videoclip ilustrează „doar un vârf de aisberg” din ceea ce pot păți femeile în țara din Asia Centrală.

"Bărbatul acela este sigur că este normal să ridice mâna împotriva unei femei. Asta înseamnă că tatăl lui a făcut la fel, și-a bătut mama. Societatea din jurul lui îl acceptă ca pe un fenomen normal. Unele postări de reacție la videoclip, mai ales cele făcute de oameni din Surxondaryo, au spus că aici este „normal” când un bărbat bate o femeie și aceasta este o problemă majoră”, a precizat Khanum.

"Din păcate, în Uzbekistan femeile se află literalmente pe treapta cea mai de jos a ierarhiei sociale. Ele trebuie să suporte bătăi, să sufere, iar poliția nu poate face nimic dacă nu este depusă oficial nicio plângere. Această familie nu va divorța, pentru că fata va urma ordinele”, a adăugat Khanum.

Imaginile au fost postate pe YouTube.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si