Close sidebar
Close sidebar

Misterul extraterestrului Atacama a fost deslusit dupa 13 ani de la descoperirea lui

In urma cu 10 ani, in desertul Atacama din Chile, un om care locuia in zona a alertat presa si autoritatile sustinand ca a descoperit o fiinta de numai 15 centimetri care semana cu un extraterestru.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pana ca povestea pe larg sa fie data publicitatii in data de 22 aprilie intr-un documentar denumit "Sirius", mai multe informatii si imagini cu respectivul extraterestru au aparut pe internet, provocand numeroase controverse despre autenticitatea lor.

Conform Huffington Post, "Sirius" a fost descoperit in urma cu 10 ani de catre Oscar Munoz, un localnic din zona desertului Atacama, care cauta obiecte de valoare istorica in zona La Noria. Conform marturiilor acestuia, preluate la acea vreme de ziarul La Estrella de Arica, extraterestrul de aproximativ 15 centimetri ar fi fost dezgropat langa o biserica parasita, invelit intr-o bucata de panza. "Avea oasele de o culoare intunecata si, spre deosebire de un om, avea 9 coaste",  a spus barbatul.

Descoperirea a atras atentia mai multor oameni de stiinta la acea vreme, biologul Walter Seinfeld de la Universitatea Arturo Prat declarand la putin timp dupa ca "fara indoiala, vorbim despre un mamifer si sunt destul de sigur

ca este o fiinta umana."
Dupa ce imaginea a aparut pe internet, multe persoane au afirmat ca ar putea fi vorba de un extraterestru. Insa expertii au realizat teste pentru a descoperi identitatea scheletului anormal, poreclit Ata.

Scheletul are doar 15 centimetri lungime, la prima vedere multi au declarat ca ar putea fi scheletul unui copil prematur, alte persoane au afirmat ca ar putea fi vorba doar de o farsa.

Marimea lui Ata nu este singurul lucru care i-a uimit pe cercetatori, scheletul prezinta deformari fizice. De exemplu, oamenii au 12 coaste, insa scheletul are doar 10, iar forma capului ascutita ar fi fost conferita de turicefalie. Deformarea fetei si a mandibulei i-au conferit o infatisare care nu este pamanteana.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Scheletul a facut parte dintr-o colectie privata pana in 2009, cand a fost adus in cadrul unui simpozion din Barcelona. In toamna anului 2012, cercetatorilor le-a fost oferita sansa de a-l studia pe Ata cu ajutorul razelor X si a mostrelor genetice.

In imaginile efectuate au putut fi vazuti plamanii si inima individului. Studiile preliminare au demonstrat ca este vorba de materie de origine umana, insa 9% din materie nu s-a potrivit cu referinta genomului. Studiul mitocondriilor din ADN au dezvaluit ca mama lui Ata a fost originara din acelasi loc in care a fost descoperit scheletul.

Una dintre cele mai impresionante descoperiri in urma analizelor a fost faptul ca Ata nu era un fetus. Acesta avea dintii precum cei ai unui om matur, iar oasele erau bine dezvoltate precum cele ale unui copil cu varsta intre 6 si 8 ani.  Cum ar putea un copil de 6 ani sa aiba doar sase centimetri?
Unele dintre explicatii ar fi nanismul, progeria (imbatranire prematura) sau mumificarea unui fetus.
„Pot spune cu certitudine absoluta ca nu este o maimuta. Este uman – este mai apropiat de om decat cimpanzeii”, a declarat Garry Nolan, directorul sectiei de biologie a celulelor stem de la Facultatatea de Medicina a prestigioasei Universitati Stanford din SUA, unde au fost realizate analizele genetice. Insa nu este vorba nici despre un fat avortat.

Misterul omului din Atacama incepe in 2003, in Chile odata cu  descoperirea unor ramasite ce pareau a apartine unei fiinte stranii, cu aspect umanoid, dar de dimensiuni extrem de mici: doar 15 cm inaltime.
Faptul a alimentat speculatiile privind sosirea pe Pamant a unor fiinte umanoide extraterestre. La zece ani dupa descoperire, un documentar prezenta concluziile specialistilor care au analizat bizarul specimen.

Conform relatarilor dintr-un ziar din Chile, ciudata creatura ar fi fost descoperita, la data de 19 octombrie 2003, de un om numit Oscar Munoz, care cauta obiecte de valoare istorica intr-o asezare abandonata, numita La Noria, din Desertul Atacama. In apropierea unei biserici, se spune in ziar, Munoz ar fi gasit acest mic schelet, infasurat intr-o panza alba.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Exemplarul a ramas cunoscut sub numele de „umanoidul din Atacama”, poreclit pe scurt „Ata”. Prezinta o serie de paricularitati care explica de ce pasionatii de OZN-uri si de extraterestri au asteptat cu atata nerabdare lansarea documentarului Sirius, in care sunt prezentate opiniile specialistilor despre creatura.
In afara de talia sa uimitor de mica, „Ata” are un cap foarte mare in raport cu corpul (asa cum sunt reprezentati adesea extraterestrii umanoizi in creatiile SF) si anumite particularitati cu totul neobisnuite ale scheletului trunchiului – de pilda, are doar 9 perechi de coaste, in loc de 12 cate exista in mod normal la om.

Scepticii au afirmat ca e vorba despre un fals, dar tomografiile arata ca este vorba despre un organism real. Alte ipoteze in spirit pozitivist au sugerat ca ar fi vorba despre o maimuta de mici dimensiuni sau de un fat avortat..
Insa investigatiile realizate cu mijloace performante – radiografii, tomografii, analize ADN – arata altceva, scotand la iveala informatii extrem de interesante despre umanoidul din Atacama: In primul rand, nu e vorba despre  o maimuta.
                                                                                                                                                                
„Pot spune cu certitudine absoluta ca nu este o maimuta. Este uman – este mai apropiat de om decat cimpanzeii”, a declarat Garry Nolan, directorul sectiei de biologie a celulelor stem de la Facultatatea de Medicina a prestigioasei Universitati Stanford din SUA, unde au fost realizate analizele genetice. Insa nu este vorba nici despre un fat avortat.

A trait pana la varsta de 6 sau 8 ani”, a declarat acelasi specialist. Cercetatorii au analizat ADN extras din maduva osoasa prezenta in coastele exemplarului, din care au obtinut,, dupa propriile declaratii, „material ADN de calitate excelenta”.

Concluzia specialistilor a fost ca era vorba despre „o mutatie interesanta” a unui individ uman de sex masculin, care a trait pana la varsta de 6 sau 8 ani.
„In mod evident, respira, manca, avea activitatate metabolica. Ramane insa intrebarea: cat de mare era atunci cand s-a nascut?”

 Sursa: yoda.ro; descopera.ro;

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI