Misterul „navei fantomă” în care trupurile întregului echipaj au fost găsite fără viață la bord nu a fost niciodată rezolvat, scrie Ladbible.com.

Citește și: Misterul de la Stonehenge ar putea fi rezolvat după descoperirea unui obiect vechi de 6.000 de ani

Puntea vasului era presărată cu cadavrele echipajului olandez: ochii lor larg deschişi, feţele care afişau agonia şi groaza trăită înainte să moară.

Citește și: Femeia care NU poate simți durerea. Doar doi oameni din lume au această mutație genetică, iar descoperirea ar putea schimba lumea

Chiar şi câinele de pe navă murise av â nd o grimasă îngrozitoare, arată sursa citată.

Mesajele SOS misterioase

Se presupune că nava SS Ourang Medan a naufragiat în anii 1940 în strâmtoarea Malacca, după ce echipajul a murit în condiții misterioase.

Citește și: Munții gigantici din interiorul Pământului îi tulbură pe oamenii de știință

De-a lungul anilor, s-au ridicat multe întrebări despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat – inclusiv dacă nava a existat vreodată.

Potrivit mai multor rapoarte de la acea vreme, semnale de urgență misterioase au ajuns la bărci din Indonezia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O navă din apropiere a preluat un apel ciudat de urgență de la Ourang Medan, care spunea că întregul echipaj al magazinului era mort, operatorul radio trimițând apoi un ultim mesaj.

„Toți ofițerii, inclusiv căpitanul au murit, zac în camera de navigație și pe pod, probabil întreg echipajul mort”, se spunea în mesaj.

După un semnal de neînțeles de cod morse, ultimele cuvinte recepționate au fost: „Mor și eu”.

Misterul Ourang Medan se adâncește

Misterul Ourang Medan, nerezolvat de 80 de ani 

[Sursa foto: Twitter]

Scene de groază la bordul vasului Ourang Medan

Au existat rapoarte că o navă americană numită Silver Star a mers să răspundă la apelul de urgență, cu un grup de bărbați care au găsit echipajul complet mort (inclusiv un câine) întins pe spate, cu fețele întoarse spre soare și cu gurile larg deschise.

În timp ce Silver Star a încercat să remorcheze nava – și aici lucrurile devin cu adevărat ciudate – se spune că un incendiu a izbucnit la motoare, înainte să explodeze și, pur și simplu să dispară.

Echipa de salvare ar fi găsit trupul căpitanului pe pod, în timp ce cadavrele ofiţerilor săi zăceau prin timonerie şi în camera hărţilor.

Ofiţerul de comunicare era încă la postul său, dar mort ca şi restul echipajului, cu degetele încă pe telegraf. Toate cadavrele, conform rapoartelor, aveau aceleaşi expresii îngrozite, cu ochii larg deschişi ca echipajul de pe punte.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Misterul Ourang Medan se adâncește

Există o serie de probleme cu relatările despre ceea ce s-a întâmplat. În primul rând, nu există nicio mențiune despre înregistrarea navei în registrele Lloyd’s Shipping, nici vreo înregistrare oficială a scenei care a întâlnit echipajul Silver Star sau a exploziei care a urmat.

Nici măcar nu a existat vreodată o dată exactă confirmată, diverse ziare afirmând ani care se întind între 1940 și 1947 sau 1948, făcându-i pe unii să creadă că este doar un mit maritim.

Potrivit specialiștilor care se ocupă de evenimente bizare și inexplicabile, există o serie de explicații pentru ceea ce s-ar fi putut întâmpla.

„În ceea ce privește nefericitul echipaj, apar diverse posibilități”, explică sursa citată. „Un atac al piraților cu siguranță nu ar fi exclus, dar majoritatea relatărilor susțin că cadavrele au fost în mare parte intacte, fără răni".

„Circumstanțele sugerează o eliberare de gaze periculoase – o altă marfă volatilă și controversată, dar familiară, în climatul internațional.”

Scenariile continuă: „Posibilitatea unui incident supranatural sau din altă lume a fost discutată și ea, iar acest lucru este imposibil de verificat. Sunt atât de multe ipoteze, dar un lucru este cert: cazul este unul dintre cele mai fascinante din istoria navigației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si