Povestea a fost publicata intr-un numar al revistei de folclor "Sezatoarea" din iulie-septembrie 1899 si poarta semnatura invatatorului M. Lupescu din Brosteni. Dascalul mentioneaza ca a auzit legenda de la un elev de-al sau din clasa a V-a pe nume Catrinariu P. Dumitru.

Conform inscrisurilor, Dumnezeu era extrem de ocupat sa faca dobitoacele pamantului si atunci a venit "Dracul" la el si i-a cerut voie sa faca si el o vietate.

Atunci Dumnezeu i-a transmis ca poate sa il faca pe lup. Bucuros ca a primit aceasta permisiune, Dracul s-a dus acasa si a facut un lup din lemn catr o casa de mare. La vederea lui, Dumnezeu n-a fost deloc incantat si i-a cerut sa il faca ma mic, de dimensiunea unui caine.

Suparat, Dracul s-a dus acasa, a facut lupul dupa cerintele primite si, cand Dumnezeu i-a dat viata fapturii, Dracul a cerut sa il manance pe Dumnezeu. Imediat lupul s-a repezit la Domnul Sfant, dar a primit porunca de la acesta sa il manance pe Drac.

Lupul a inceput sa il urmareasca pe Drac, iar acesta ca sa scape de urma animalului a aruncat parul sau in spate. Lupul, care pe atunci era chelios, s-a si acoperit cu par. Dracul s-a ascuns, iar lupul a vazut un tanar in padure, langa un iaz si l-a mancat, de aici si povestea ca lupul mananca si oameni.


Legenda spune ca datorita parului de "drac" pe care il are, ochii lupului stralucesc noaptea ca doua lumanari.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si