Un videoclip surprins de un martor arată momentul în care o tânără a încercat să coboare pe fațada unui bloc de apartamente după cutremurul de joi care a zguduit capitala Columbiei, Bogotá, și orașele din apropiere.

Citește și: Accident cumplit pe litoral. O mașină a spulberat un grup de 8 tineri. Doi dintre ei au murit pe loc

Cutremurele, care au avut loc joi după-amiază, au fost concentrate la aproximativ 257 km sud de capitala țării, care are o populație de aproximativ 11 milioane de oameni, potrivit Serviciului Geologic al SUA.

Citește și: Copil de 1 an și 4 luni din Gorj, mort după ce fratele său l-a lovit cu mașina în curte. "Am sunat personal la ambulanță și mi-au spus că nu au niciun medic pe tură", acuză primarul comunei

Primul cutremur a înregistrat o magnitudine preliminară de 6,3 la ora 12:04 și a fost urmat de o replică de 5,7 pe scara Richter, zece minute mai târziu. Un alt cutremur de 5,0 a avut loc la ora 20:15.

Femeia, María Moreno, în vârstă de 26 de ani, a fost speriată de cutremurul inițial și a încercat să fugă din apartamentul ei de la etajul șapte coborând pe fațada clădirii, a declarat un prieten pentru ziarul columbian El Espectador.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Maria Moreno, sfârșit tragic după cutremurul de 6,3 grade din Columbia 

Maria Moreno, sfârșit tragic după cutremurul de 6,3 grade din Columbia 

[Sursa foto: Daily Mail]

Sfârșit tragic pentru Maria, după ce s-a speriat de replicile din cutremur

Maria Moreno, originară din Venezuela, și-a petrecut noaptea în casa închiriată de un prieten și a rămas să doarmă după ce acesta a plecat la muncă dis-de-dimineață. Un alt bărbat, care era și el chiriaș, a încuiat ușa din exterior, fără să observe că femeia era încă în casă.

„Și-a sunat rudele cele mai apropiate, afirmând că îi este foarte frică și că nu poate ieși pe ușă pentru că era încuiată, așa că a decis să iasă pe fereastră”, a spus o prietenă, conform Daily Mail.

Citește și: Bebelușul sirian născut sub dărâmăturile cutremurului împlinește 6 luni: ”Ne amintește de părinții și frații ei"

O femeie care se afla într-o clădire de vis-a-vis a înregistrat-o pe Montero urcând pe fereastră- dar în câteva secunde nu s-a mai putut ține și s-a prăbușit pe trotuarul de dedesubt.

Momente de panică în Bogota

În videoclipuri postate pe rețelele de socializare se vede cum s-a simțit cutremurul în Bogotá: clădirile s-au balansat, iar pahare și sticle au căzut dintr-un raft situat deasupra zonei de bar a unui restaurant, în timp ce clienții și-au păstrat calmul și au înregistrat scena.

Cutremurul a fisurat și partea inferioară a fațadei unei clădiri, lăsând o gaură enormă în peretele de cărămidă.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Totul se mișca, iar oamenii au ieșit țipând: „Se cutremură, se cutremură!””, a spus Gonzalo Martin, rezident în Bogotá. „Mulți oameni au început să iasă în grabă în stradă din cauza tremurului”.

Paula Henao, directorul adjunct de operațiuni al departamentului de pompieri din Bogotá, a declarat că unii rezidenți au fost prinși în lifturi, ceea ce a determinat zeci de apeluri de urgență.

Cutremurul a fost resimțit și în alte orașe mari, inclusiv Medellin și Cali.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si