În același timp, Comitetul de anchetă a anunțat că identitățile celor zece victime au fost stabilite și corespund pasagerilor de pe listă.

Moartea lui Prigojin, confirmată în urma unor analize genetice

Astfel, după verificări și  datorită unor „expertize genetice moleculare” s-a confirmat faptul că identitățile celor zece morți, ale căror corpuri au fost găsite după accidentul aviatic, „corespund listei” pasagerilor și membrilor echipajului avionului.

Printre victime se afla și Evgheni Prigojin, a anunțat Comitetul rus de anchetă, printr-un comunicat.

Citește și: VIDEO- Ipotezele morții „bucătarului” lui Putin. Misterul se adâncește tot mai mult

Cu toate acestea, Comitetul nu a oferit mai multe detalii.

Prezența liderului grupării Wagner, Evgheni Prigojin, la bordul unui avion privat de tip Embraer Legacy, care efectua un zbor de la Moscova la Sankt Petersburg, a fost confirmată această săptămână de agenția rusă de transport aerian Rossaviatsia.

În acel moment, în avion se aflau trei membri ai echipajului și șapte pasageri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Ultimele imagini cu Nicu Covaci în viață! Familia și prietenii i-au fost alături până la sfârșit. Video cutremurător: „Foarte trist era”- wowbiz.ro

Printre pasageri se afla și mâna dreaptă a lui Prigojin, Dmitri Utkin, fost ofițer din cadrul unei unităţi speciale a serviciilor militare de informaţii (GRU) şi comandantul operaţional al Wagner, decedat și el în accidentul de avion.

Ipotezele morții „bucătarului” lui Putin. Misterul se adâncește tot mai mult

Apar noi variante despre cauza prăbușirii avionului bucătarul lui Putin. Rușii cred că a fost vorba despre o neglijență la bord, americanii exclud varianta doborârii cu o rachetă, dar britanicii sunt încă sceptici cu privire la moartea lui Evgheni Prigojin.

Prăbușirea aeronavei în care se afla liderul mercenarilor Wagner este încă învăluită în mister. Pentru prima dată Vladimir Putin a vorbit despre moartea lui Prigojin.

Putin a vorbit în premieră despre moartea lui Evgheni Prigojin

Cu privirea mai mult în pământ, liderul de la Kremlin a vorbit și despre contribuția mercenarilor Wagner în războiul din Ucraina, dar și despre greșelile făcute de Evgheni Prigojin.

Citește și: UPDATE/VIDEO- Evgheni Prigojin a murit într-un accident de avion în nord-vestul Moscovei. Cine este primul suspect în cazul morții liderului Wagner/ Reacția lui Putin

Cat despre cauzalele prăbușirii avionului, Putin a spus că așteaptă rezultatele anchetei.

Citeste si: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă: ”Era un bun manipulator”- radioimpuls.ro

Între timp au apărut imagini din avionul lui Prigojin despre care se spune că au fost înregistrate chiar în ziua ultimului zbor. Potrivit rușilor, aeronava ar fi fost de vânzare și înainte de a decola ar fi fost vizitată de niște potențiali cumpărători care lucrează pentru o companie aeriană rusească.

Avionul ar fi fost inspectat pe dinăuntru dar și pe din afară și, spun aceleași surse, nu ar fi exclusă plasarea unei bombe la bord. De altfel, varianta unei explozii la bord este împărtășită și de către americani.

Rușii mai spun că ar fi găsit grenade în epava avionului. Britanicii sunt însă mai circumspecți și afirmă că nu există încă dovada morții lui Prigojin. În fine, o ultimă teorie ar fi aceea că Evgheni Prigojin și-ar fi înscenat propria moarte, așa cum a mai făcut, de altfel, în urmă cu câțiva ani. În Sankt Petersburg, orașul în care se află sediul principal al Wagner, rușii vin să îi aducă un ultim omagiu bucătarului lui Putin.

Pe de altă, parte noi imagini cu resturile avionului au apărut în presa rusă. Este vorba despre o aripă și trenul de aterizare găsite la o distanță de aproximativ trei kilometri de epava aeronavei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si