Există mai mulți suspecți pe lista procurorului din Siracuza care trebuie să constate orice problemă critică cu privire la depozitarea și utilizarea corectă a dozei de vaccin AstraZeneca administrată luni dimineață subofițerului marinei Stefano Paternò, care a murit în urma unui stop cardiocirculator în mâinile medicilor de la serviciul de urgență.

Decesul militarului a avut loc la douăzeci și patru de ore după primirea imunizării, informează Repubblica.it. Potrivit procurorilor, acuzația este aceea de omor.

Și ministerul Sănătății de la Roma se concentrează asupra cazului și își va trimite inspectorii în Sicilia.

Citeste si: Coșmarul din Brazilia se adâncește. Peste 2.200 de decese în 24 de ore!

Italia suspendă administrarea vaccinurilor dintr-un lot AstraZeneca

Inspectorii medicali și procurorii italieni vor vizita departamentul medical al bazei militare a Marinei din Siracuza unde a fost administrat vaccinul și vor audia cele 118 cadre medicale care au intervenit timp de 45 de minute în noaptea dintre luni și marți, când Stefano Paternò cu febră mare a început să aibă convulsii înainte de a muri din cauza unui stop cardiac.

Citeste si: Care este eficacitatea vaccinului Pfizer. Rezultate incredibile ale unui studiu pe 7,5 milioane de oameni

Agenția italiană pentru medicamente Aifa a precizat în cursul zilei că suspendarea vaccinărilor este o măsură „de precauție”, adăugând că nu a fost stabilită nicio legătură între vaccin și „evenimentele adverse grave” survenite ulterior.

Decizia vine după ce au fost raportate în Sicilia decesele celor doi bărbați care au fost recent vaccinați cu serul AstraZeneca.

Danemarca și Norvegia au anunțat tot azi suspendarea vacinării cu AstraZeneca

Autorităţile sanitare din Danemarca și Norvegia au suspendat joi utilizarea vaccinului AstraZeneca, în timp ce investighează rapoartele câtorva persoane care au dezvoltat cheaguri de sânge după vaccinare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Administrarea  vaccinului AstraZeneca  a fost suspendată temporar în Danemarca. Oficialii de la Copenhaga susţin că măsura este una preventivă, spunând că sunt dovezi importante că vaccinul este sigur şi eficient.

Câteva alte ţări europene au suspendat utilizarea a  aproximativ un milion de doze de vaccin, informează  BBC News.

La câteva ore după anunțul Danemarcei, șiguvernul norvegian a decis suspendarea livrărilor de vaccin AstraZeneca, conform  The National. "Este o decizie de precauție", a declarat directorul Institutului Norvegian de Sănătate Publică, Geir Bukholm. 

Citeste si:  O nouă tranşă de vaccin anti-COVID AstraZeneca soseşte astăzi în România

Danemarca, suspendare timp de 14 zile a vaccinului AstraZeneca

Autoritățile daneze au declarat că întrerup utilizarea vaccinului timp de 14 zile, ministrul Sănătății danez, Magnus Heunicke, numind această decizie ca fiind o „măsură de precauție”.

Deși nu a fost stabilită nicio legătură, el a spus „trebuie să răspundem în timp util și cu atenție” până când se ajunge la o concluzie.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Guvernul danez a explicat joi că nu este o decizie ușoară, deoarece suspendarea este luată în timpul celei mai mari și mai importante campanii de vaccinare din istoria țării. Danemarca s-a aflat în topul țărilor campioane la vaccinare în UE.

Citeste si:  Bilanț coronavirus 11 martie 2021: Au fost înregistrate 5.236 de cazuri noi COVID-19

Și Austria a luat o decizie similară

Decizia Danemarcei a venit la câteva zile după ce Austria a suspendat utilizarea unui anumit lot de vaccinuri AstraZeneca, deoarece o femeie a murit la 10 zile după ce a primit vaccinul. De asemenea, Estonia, Letonia, Lituania și Luxemburg au încetat să mai folosească lotul respectiv, transmite BBC.

Austria a încetat să utilizeze un lot de medicamente, determinând agenția UE pentru medicamente să spună că nu există nicio indicație că vaccinul ar fi provocat cheaguri de sânge. Compania spune că siguranța vaccinului a fost studiată pe larg în cadrul studiilor clinice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si