In articol:
- Condica de prezență poate fi și în format electronic
- Prezența la locul de muncă e înregistrată cu ajutorul unui card
Evidența orelor de muncă prestate de fiecare angajat intră în sarcina angajatorului, după cum se specifică an articolul 119 din Codul Muncii. Totul se face cu ajutorul unui tabel, care poate fi în format electronic, ca fișier excel, sau imprimat direct pe foi A4.
În tabel se trece numele angajatului și se completează ora de începere a programului, precum și cea de sfârșit a zilei de lucru. Această evidență este păstrată la biroul de resurse umane al angajatorului și se supune controlului instectorilor de muncă, de câte ori se solicită acest lucru.
Citeste si: Model de cerere de demisie cu sau fără preaviz. Cum trebuie să arate și ce să conțină
Citeste si: Calculator impozit auto 2020. Cât trebuie să plătești în funcție de motorizare și capacitatea cilindrică
Citeste si: O nouă lege a fost adoptată! De mâine toți salariații trebuie să afle asta
Prezența la locul de muncă e înregistrată cu ajutorul unui card
“Aceasta evidenta este obligatorie nu numai pentru a creea posibilitatea verificarii modului in care angajatorul respecta prevederile legale privind timpul de munca si de odihna dar si pentru intocmirea corecta a statului de salarii, Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr.
Mai toți angajatorii înregistrează automat prezența la locul de muncă cu ajutorul unui card aflat în posesia angajatului. Se centralizează lunar evidența cu orele lucrate de fiecare angajat, pentru a fi calculat timpul real de muncă efectuat de ficare salariat la locul de muncă. În condica de prezență trebuie să apară date legate de angajator, perioada pentru care se întocmește documentul, numărul total de ore lucrate de fiecare angajat, semnătura celui care a întocmit condica de prezență și semnătura directorului societății angajatoare.