Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna a depus luni cereri de autorizare a vaccinării adolescenţilor cu vaccinului său împotriva covid-19 în Canada şi în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP. Cererile au fost depuse la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi la Santé Canada.

Citeste si: Compania Moderna a cerut aproparea oficială a vaccinului său anti-COVID în SUA

Vaccinarea cu vaccinul Moderna este autorizată, în prezent, doar la persoane în vârstă de peste 18 ani.

Serul alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech a fost autorizat, la sfârşitul lui mai, în cele 27 de state membre UE, în vederea vaccinării adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani.

Citeste si: S-a descoperit cauza formării cheagurilor de sânge provocate de vaccinurile anti-COVID

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Vaccinul americano-german a fost autorizat, de asemenea, în vaccinarea adolescenţilor în Canada.

Moderna dorește vaccinarea adolescenților

Reprezentanții companiei Moderna au transmis la sfârşitul lui mai rezultatele complete ale unor studii clinice asupra unui număr de peste 3.700 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani în Statele Unite.

Citeste si: A murit primul bărbat din lume care s-a vaccinat împotriva coronavirusului

„Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul Moderna împotriva covid-19 s-a deovedit extrem de eficient în prevenirea covid-19 la adolescenţi”, declară luni, citat într-un comunicat, CEO-ul Moderna Stephane Bancel.

moderna vaccinarea adolescenților din UE
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Oficialii au anunțat că efectele secundare pe care le provoacă Moderna adolescenţilor sunt aceleaşi cu cele provocate adulţilor. Moderna „preconizează, de asemenea, să ceară o autorizare a utilizării de urgenţă Agenţiei americane a medicamentului (FDA) în vederea extinderii utilizării vaccinului său la adoelscenţi în Statele Unite”, mai anunţă compania.

Citeste si: Agenția Europeana a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii cu varsta intre 12 si 15 ani! Cand va incepe vaccinarea copiilor in Romania? Ce anunt a facut Valeriu Gheorghita!

Citeste si: Vaccinarea în România! Peste 60.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si