Modificările aduse de PSD legilor vor fi discutate în Parlamentul European la începutul lunii februarie.

a decis sa nu mai tolereze abaterea de la statul de drept in niciun stat membru al uniunii europene"

De mai bine de un an, oficialii de la Bruxelles urmaresc cu mare atentie ce se intampla la Bucuresti. Protestele generate de celebra ordonanta 13, schimbarile prea dese de guvern, dar si modificarile pe care majoritatea PSD-ALDE vrea sa le aduca legilor justitiei sunt sub lupa factorilor de decizie europeni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Daca institutiile nu functioneaza, e un risc pt uniunea europeana in ansamblu"

Europarlamentarul roman atrage atentia ca Uniunea Europeana nu va permite unui stat membru sa blocheze lupta anticoruptie.

"la mai putin de un an inainte de prelua presedintia, uniunea europeana nu va tolera o romanie neguvernata unde un partid in concordanta cu asteptarile cetatenilor si va exercita presiuni in aceasta directie"

Daca mesajul nu se va auzi la Bucuresti, repercusiunile ar putea fi foarte neplacute.

"Nu vreau sa anunt acum  blocari de fonduri, dar va spun ca daca e nevoie parghiile sunt multe si se va actiona"

In tara, opozitia lupta cum poate pentru a stopa schimbarea cadrului legislativ. USR a reusit sa stranga semnaturile necesare pentru a constesta la Curtea Constitutionala modificarea legilor justitiei.

Dupa marile proteste de sambata la care au participat zeci de mii de oameni in toata tara, manifestatiile continua.

Aproape 100 de persoane au iesit din nou in in fata sediului PSD din Sibiu, nemultumiti de modificarile aduse legilor justitiei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si