Kamala Harris a susținut o declarație de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, în cadrul căreia a mulţumit poporului român pentru curaj şi pentru generozitatea faţă de refugiaţii ucraineni.

Citeste si: OMS a sfătuit Ucraina să distrugă orice agenți patogeni existenți în laboratoare

La întrevederea de la Palatul Cotroceni s-au aflat şi premierul Nicolae Ciucă, dar și președinții celor două Camere ale Parlamentului: Marcel Ciolacu și Florin Cîțu.

Moment neașteptat înainte de a sosi Kamala Harris

Vicepreşedintele SUA a fost primită la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Ministrul i-a oferit un buchet de flori vicepreședintei SUA.

Vizita a fost programată în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, al amenințărilor de securitate provocate de ruși, dar și al crizei refugiaților.

Citeste si: Suma fabuloasă pe care Mircea Lucescu o are blocată în Ucraina. Antrenorul nu poate dispune de milioane de dolari

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Înainte, Kamala Harris a vizitat Polonia.

Venirea „numărului 2” al Administrației SUA în România i-a prins puțin nepregătiți pe cei din echipa de întâmpinare, aflați pe aeroportul Henri Coandă.

Conform protocolului, în locul unde aterizase deja avionul trebuia să fie adus un covor roșu, însă, pentru că, probabil, nu a fost găsit unul suficient de mare, angajații aeroportului au adus două covoare roșii, pe care le-au unit.

Citeste si: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a ajuns în România: „Suntem fermi în angajamentul nostru. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”

Apoi, un bărbat îmbrăcat în costum- probabil de la serviciile speciale- s-a așezat în genunchi pe unul dintre cele două covoare, ca să-l aranjeze, să arate cât mai drept la venirea vicepreședintelui SUA.

Ceremonia primirii oficiale a avut loc la ora 14:00, pe platoul de ceremonii de la Cotroceni, şi a fost urmată de fotografia oficială în Holul de onoare.

Citeste si: EXCLUSIV! Roman și Nadina au condus timp de 50 de ore, fără somn, ca să evadeze din Ucraina: „Am avut opt oameni în mașina noastră”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si