Close sidebar
Close sidebar

Moment-cheie în războiul din Orientul Mijlociu. Liderul suprem al Hezbollah a fost ucis de Israel

Liderul mişcării armate islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis într-un atac efectuat vineri asupra sediului organizaţiei din suburbiile aflate în sudul capitalei Beirut, a transmis armata israeliană. Informația a fost confirmată sâmbătă de Hezbollah.

Sorin Negru,

Hassan Nasrallah, eliminat de Israel

[Sursa foto: X / Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Hassan Nasrallah a murit", a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Nadav Shoshani, pe reţeaua de socializare X.

UPDATE. Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a confirmat sâmbătă moartea liderului său Hassan Nasrallah, pe care Israelul anunţase că l-a ucis vineri într-un atac la periferia Beirutului.

”Sayed Hassan Nasrallah s-a alăturat camarazilor săi martiri(...) pe al cărui marş l-a condus aproape 40 de ani”, anunţă într-un comunicat Hezbollah. 

Un alt purtător de cuvânt al armatei israeliene, căpitanul David Avraham, a confirmat pentru France Presse că liderul Hezbollah a fost eliminat.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: O fetiţă româncă din Marea Britanie a înregistrat două recorduri mondiale pentru lungimea părului ei- antena3.ro

Șeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a promis sâmbătă că va "lovi" pe oricine ameninţă Israelul, la scurt timp după ce armata a anunţat moartea liderului Hezbollah.

"Nu am epuizat toate mijloacele de care dispunem. Mesajul este simplu: oricine îi ameninţă pe cetăţenii Israelului, vom şti cum să ajungem la ei", a spus generalul Halevi într-un comunicat.

Hassan Nasrallah, eliminat de Israel

O sursă apropiată mişcării a declarat sâmbătă pentru AFP că s-a pierdut contactul cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, fără a confirma moartea acestuia, anunţată de Israel.

"Contactul cu Hassan Nasrallah s-a pierdut de vineri seara", a spus această sursă sub protecţia anonimatului. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI