Close sidebar
Close sidebar

Moment tensionat între China și SUA. Reacția Beijingului după ce Nancy Pelosi a aterizat în Taiwan

Șefa Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a sosit marţi seară în Taiwan, a declarat miercuri că a venit cu intenţii paşnice în regiune, în contextul în care vizita sa a înfuriat Beijingul. China a luat măsuri punitive după sosirea înaltului oficial american.

Sorin Negru,

"Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune", a declarat Nancy Pelosi

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a sosit marți seara la Taipei la bordul unui avion militar american.

Vizita sa, care nu fusese anunţată oficial, dar care a făcut obiectul unor speculaţii intense de câteva zile, a determinat imediat reacţii din partea Beijingului.

Citeste si: Joe Biden, discuție telefonică cu Xi Jinping despre războiul din Ucraina și criza din Taiwan

"Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune", a declarat Nancy Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang.

Totodată, China va lua măsuri disciplinare împotriva a două fundaţii din Taiwan, interzicându-le să coopereze financiar cu companii şi persoane de pe continent, a declarat miercuri Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Afaceri Taiwan din China.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cele două fundaţii sunt Taiwan Foundation for Democracy şi Taiwan International Cooperation and Development Fund, a spus Ma.

Citeste si: Noi tensiuni între China și SUA. Mișcări de trupe în strâmtoarea Taiwan

Aceste măsuri au fost anunţate după ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a sosit marţi seara în Taiwan, pe fondul condamnării acestei vizite de către Beijing.

Nancy Pelosi, aterizare în Taiwan

[Sursa foto: Twitter]

Nancy Pelosi a purtat un costum roz la sosirea în Taiwan

[Sursa foto: Twitter]

Nancy Pelosi, așteptată cu emoție și speranță în Taiwan

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI