Organizațiile din Ardeal sunt împotriva numirii Monicăi Anisie la conducerea Ministerului Digitalizării și Cercetării deoarece consideră că acest post revine organizațiilor din Ardeal. Nominalizarea pentru funcția de Ministru al Digitalizării și Cercetării ar fi trebuit hotărâtă în ședința biroului de conducere PNL care a avut loc marți.
Citeste si: Ioana Mihăilă, despre certificatul verde: „Cred că este foarte important ca politicienii să aibă un pic de curaj, să îşi asume măsuri care pentru o anumită parte a populaţiei sunt nepopulare”
Ce a spus Florin Cîțu
„Mi-ar fi plăcut să fie o femeie, totuși”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu despre cel care ar putea prelua funcția de Ministru al Digitalizării.
Marcel Boloș a fost desemnat în luna decembrie de către Nicolae Ciucă consilier onorific al prim-ministrului pentru gestionarea fondurilor europene.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Florin Roman, ministrul Digitalizării, a demisionat din Guvern, după acuzațiile privind plagiatul și erorile din CV
Alte nume vehiculate
Potrivit surselor politice, alte nume vehiculate sunt deputatul Sabin Sărmaş, preşedinte al comisiei de IT din Camera Depujtaţilor, susţinut de Emil Boc şi Iulian Popescu, secretar de stat în minister.
Președintele PNL, Florin Cîțu a anunțat, marți, că nu s-a decis în partid cine va lua portofoliul de la Digitalizare și Cercetare.
„Încă nu am decis ceva. Le-am spus colegilor mei să ne mai gândim, mi-ar fi plăcut să fie o femeie totuşi la Ministerul Digitalizării, mi-ar fi plăcut să fie o femeie care să conducă acest minister. Ne uităm la variante”, a spus Florin Cîțu, marți seară.
Postul de ministru al Digitalizării și Cercetării este disponibil după ce Florin Roman a demisionat pe 15 decembrie 2021, după trei săptămâni de la învestire după ce au fost dezvăluite informații despre plagiatul tezei sale de doctorat și presupusa lucrare pe care acesta ar fi scris-o, care deși era menționată în CV-ul său, nu este găsită nicăieri.
Citeste si: Surse din Guvern susțin că premierul Nicolae Ciucă nu îl va demite pe Florin Roman: „Există organe abilitate care vor decide dacă a plagiat”