Close sidebar
Close sidebar

Motivul pentru care gălbenuşul oului fiert se înverzeşte. Îl mai mănânci?

Galbenuşul oului capătă o culoare anormală, verzuie, atunci când este fiert prea mult timp.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă culoarea verzuie pe care o capătă gălbenuşul oului? Dacă n-ai făcut-o până acum, cu siguranţă de acum înainte o să dai mai multă importanţă acestui aspect. Galbenuşul oului capătă o culoare anormală, verzuie, atunci când este fiert prea mult timp. Această culoare este de fapt o formare de sulfat de fier.

Dar nu-ţi face griji, ele sunt la fel de comestibile, iar acest proces este inofensiv.

Cum se fierbe corect un ou

Citeste si: Ce diferență de vârstă este între Oana Lis și Viorel Lis. Cum arăta Oana Lis la începutul relației cu fostul primar al Bucureștiului FOTO- kanald.ro

Citeste si: Primele imagini cu Oana Zavoranu după ce instanța a decis că a pierdut casa din Andrei Mureșanu. Querida e pe relaxare, la halat, în amiaza mare- wowbiz.ro

Citeste si: Un fotbalist de la Valencia a murit în urma inundațiilor catastrofale din Spania. José Castillejo avea 28 de ani- antena3.ro

1. Pune ouale într-o oală cu apă rece
2. Pune oala pe aragaz, la foc mare
3. Când apa fierbe bine, opreşte aragazul şi acoper-o cu un capac
4. În funcţie de cum iţi doreşti să iasă ouale, stai cu ochii pe ceas.

Pentru ouă moi, lasă-le să stea 4 minute.
Pentru ouă mai ferme, dar totuşi cu interiorul moale, lasă-le 6 minute.


Pentru ouă tari, lasă-le 10 minute în apă.
5. Cand sunt gata, scoate-le din oală cu o lingură şi pune-le în apa rece.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI