Peștii care trăiesc în adâncurile apelor au trăsături unice pentru a-i ajuta să se dezvolte în condiții extreme.

Cei mai mulți pești din adâncurile oceanului seamănă cu extratereștrii din filmele de groază, cu dinți incredibili și cu corpuri care strălucesc în întuneric.

Aspectul ciudat al peștilor pe care îi găsim în apele adânci au de-a face în mare măsură cu mediul extrem în care locuiesc. Încă de la 200 de metri adâncime în ocean, lumina este foarte slabă sau chiar deloc.

Presiunea devine din ce în ce mai mare, iar sursele de hrană devin și ele un „lux”. Odată ce coborâm în ocean, observăm cum temperatura se schimbă și este mult mai rece decât în restul oceanului.

Citește și: Un meteorit vechi de 3000 de ani, găsit lângă un lac din Elveția, a fost folosit ca armă „extraterestră”

Condițiile extreme contribuie la aspectul animalelor din mări și oceane

„Apa adâncă, în general, este un loc foarte dur pentru animale, pentru ca acestea să-și câștige, la propriu, existența. Astfel, multe dintre animalele apelor au fost nevoite să se adapteze pentru a putea supraviețui”, a spus Mary McCarthy, biolog marin la Monterey Bay Aquarium din California, pentru livescience.com

Neavând prea multe variante de „vânătoare”, peștii din adâncuri au dezvoltat trăsături inedite care îi ajută să captureze prada.

Motivul pentru care peștii din adâncul oceanelor arată precum extratereștrii

Peștele viperă

[Sursa foto: Getty Images/livescience.com]

Spre exemplu, peștele viperă( Chauliodus sloani)  are colți atât de mari încât nu își poate închide gura fără a-și perfora creierul. Dinții acestui pește sunt transparenți, astfel încât se pot eschiva în fața pradei. Alți pești din adâncuri, precum anghila pelican( Eurypharynx pelecanoides), au guri care atunci când sunt întinse, ocupă majoritatea corpului. Așa, aceste creaturi îți pot captura și înghiți prada.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Motivul pentru care peștii din adâncul oceanelor arată precum extratereștrii

Anghila pelican

[Sursa foto: Deviantart]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si