Close sidebar
Close sidebar

Motocultorul, următoarea investiție pe care să o faceți. Iată de ce!

Chiar dacă vremurile actuale vin cu tot felul de opțiuni, rămâne de bază activitatea ce ține de lucratul pământului. Însă, acum, mare parte din efortul uman este înlocuit de utilaje.

Madalina Grigore,

Motocultorul, utilajul agricol bun la casa omului.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Motocultorul este unul din acele echipamente de care să vă interesați și pe care să îl alegeți. Iată de ce!

Citeste si: Ce trebuie să știi despre protecția muncii pe un șantier

Muncă mai puțin anevoioasă

Un teren propriu unde aveți o seră, unde plantați straturi sau alte tipuri de culturi implică multă muncă. Iar aceasta este una dintre cele mai complexe. Nu doar că este un timp consumator de energie, ci și costisitor. Însă, grație tehnologiei zilelor noastre, avem utilaje care să ne ajute să fim mai rapizi și eficienți.

Așadar, un motocultor vă poate fi util.

Este acel utilaj agricol bun la casa omului, datorită diverselor funcții pe care le poate îndeplini în privința prelucrării pământului. Acesta ajută la formarea acelor canale specifice, pentru a însămânța pământul. Puteți doza semințele, acoperi suprafața cu pământ, puteți tăia buruienile, tundeți iarba și nu numai. În funcție de accesoriile ce pot fi atașate și detașate unui motocultor, acesta devine o unealtă versatilă. Sau bună la toate, cum spun românii în popor.

Când și de ce aveți nevoie de motocultor? În principal acest utilaj este necesar pentru a mărunți pământul, pentru ca acesta să fie o brazdă bună pentru cultura ce va urma. Faceți asta cu minim de efort și în timp record, cu un motocultor. Iar în sine să îl utilizați nu este atât de greu. Câteva cunoștințe și indicații pe care le veți citi și în manualul cu care vine însoțit utilajul vă sunt de ajuns.

Oricum, intuitiv veți ști să îl manevrați.

Citeste si: Cum să te protejezi în caz de furtună. Sfaturi care te vor ajuta să fii în siguranță

Motocultorul, multifuncțional, practic și eficient în agricultură

Există diverse modele de motocultoare în magazinele de nișă. Nu vă lăsați debusolați de asta. În măsura în care descoperiți toate caracteristicile acestor utilaje, veți ști și ce să alegeți corespunzător vouă.

Țineți cont că este un echipament de dimensiuni generoase, deci și suprafața de teren lucrată ar trebui să fie pe măsură. În caz contrar, mai degrabă aveți nevoie de o motosapă.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Să lămurim. Cele două utilaje sunt asemănătoare și totuși nu sunt potrivite oricând. Ține de diferențele de performanțe, greutate și accesorii. Motocultorul nu este doar mai greu și mai dificil de manevrat, ci și mai robust, însă face treaba mai repede și raportat la o suprafață mare de teren este recomandat pentru randament. Randament pe care nu aveți cum să îl obțineți în acest caz cu o motosapă.

În plus, motocultorul este recomandat pentru suprafețe de 1.5-2 ha, precum și pentru zone în care solul este greu de lucrat. Are mai multe viteze, mai multă putere, mai mare greutate și face față chiar și solurilor tari. Specialiștii recomandă în astfel de cazuri motocultoare de 4.5 cai putere spre exemplu.

Cereți părerea vânzătorului, căci un punct de vedere al cunoscatorului în domeniu nu are ce să strice. Motocultoarele nu sunt tocmai ieftine, opțiuni de la branduri de renume veți găsi cu prețuri începând cu 1000 de lei. Deci să faceți investiția una bună, care merită!

Economisiți timp și energie și, de ce nu, chiar și bani. Dat fiind că nu veți mai căuta ajutor, nu veți angaja personal în plus pentru a lucra pământul. Altfel spus, vă simplificați viața. Luați în calcul frecvența de utilizare, terenul, precum și toate caracteristicile echipamentului. Unele variante de motocultoare vin la pachet cu accesorii precum rariță, plug, au incluse roțile de cauciuc sau setul de greutăți. La altele veți găsi accesorii compatibile, poate de la același furnizor, însă trebuie achiziționate separat.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Agricultura nu trebuie să însemne munca multă și asiduă, iar cu investiții smart veți reușit să găsiți un echilibru de timp și energie pe care le investiți în domeniu.

Citeste si: Ce trebuie sa stim inainte de a urma un curs personal curatenie?

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI