Este un concept mai vechi, aplicat în general de freelanceri, dar a devenit un trend în timpul pandemiei. Deși pericolul a trecut, mai multe companii au rămas la această metodă sau au adoptat un sistem hibrid, pentru că prezintă multe avantaje din perspectiva angajatorului, dar și a angajatului. Evident, ambele metode de lucru prezintă plusuri și minusuri pe care ar trebui să le ai în vedere. Dacă te afli în fața unei astfel de decizii și îți este dificil să alegi, acest material îți poate fi de ajutor. 

Citește și: TOP 5 motive pentru care să îți achiziționezi un laptop performant

Ce presupune munca de acasă 

Cu o organizare eficientă, dacă muncești de acasă, poți avea un randament mult mai bun decât atunci când ești la birou, unde atenția îți poate fi distrasă de o conversație cu colegii sau de gălăgie. Acasă poți avea liniștea pe care ți-o dorești și îți poți crea ambientul care să te stimuleze cel mai bine. 

Potrivit unui studiu citat de projectcubicle.com, angajații care lucrează la birou pot fi distrași la fiecare 11 minute și este nevoie de 25 de minute pentru a se implica în ceea ce făceau. Este, deci, o mare pierdere în ceea ce privește productivitatea. Același studiu spune că angajații care lucrează de acasă sunt mai productivi. 

Marele avantaj al muncii de acasă este că economisești timpul pe care l-ai petrece pe drumul până la și de la serviciu. Dacă locuiești într-un oraș mare, cu trafic intens, acest câștig poate fi destul de important, de ordinul orelor. În afara timpului, economisești și banii de transport. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Munca de acasă îți permite să ai un program al meselor ordonat și să mănânci sănătos. Dacă ești la serviciu, mănânci când poți și ce poți și pentru că este mult mai simplu, s-ar putea să apelezi la fast-food mai des decât ți-ai putea dori.  

Citește și: Cinci detalii la care să fii atent când îți amenajezi locuința

Ce presupune munca de la birou 

În primul rând, munca de la birou înseamnă socializare, un aspect deosebit de important, pe care îl scăpăm de multe ori din vedere. Contactul cu alte persoane ne ajută să ne adaptăm mai bine la permanenta evoluție a societății și susține sănătatea psihică.  

Prezența la birou implică munca în echipă. În foarte multe situații, schimbul de păreri este benefic și duce la soluții mai bune. De asemenea, munca de la birou te poate stimula să devii mai competitiv, să înveți mai multe „furând” din experiența altor colegi, ceea ce îți poate deschide calea către o poziție mai bună în companie.  

De asemenea, odată ce te afli la birou folosești resursele- energie electrică, consumabile- companiei și le economisești pe cele de acasă. Dar, în schimb, îți adaugi costurile de transport, în cazul în care acestea sunt excluse din pachetul de beneficii.  

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În concluzie, ambele variante de lucru au avantaje și dezavantaje. În funcție de tipul jobului, preocupările extraprofesionale și personalitate, una dintre variante ți se potrivește mai bine. Rămâne să stabilești tu care este aceasta. 

Citește și: VIDEO| Munca de acasă continuă și în 2022


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si