Murături asortate. Combinație nemaipomenită: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet
Toamna este sezonul murăturilor, atunci când oamenii obișnuiesc să pună murături în saramură sau oțet, alături de o multitudine de ingrediente. Vedeta acestei perioade este conopida.
Rețeta specială pentru toate gospodinele: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet. Conopida se combină foarte bine cu broccoli, iar morcovii vor da un plus de aromă și de culoare.
Rețeta de murături: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet:
Desfacem conopida și broccoli în buchețele pe care le clătim bine cu apă rece. Spălăm bine și morcovii și îi tăiem în rondele mai grosiere. Așezăm la baza borcanelor câteva frunze de țelină, apoi le umplem cu buchețelele de conopidă și broccoli, alternându-le să se vadă frumos culorile, Printre ele așezăm rondele de morcovi.Turnăm apă în borcane, pentru a o măsura, apoi scurgem apa.
Măsurăm o parte de oțet cu patru părți de apă, 1/2 lingură de sare și o linguriță de zahăr și completăm în fucție de cantitatea ce intră în borcane. Adăugăm condimentele și fierbem compoziția pentru 2-3 clocote, sau până se dizolvă sarea și zahărul.
Așezăm lame de cuțit sub borcane și turnăm lichidul fierbinte peste ingredientele din ele. Închidem borcanele cu capacele din dotare și le învelim în pături până se vor răci, apoi le trecem în cămară.