In articol:
Rețeta specială pentru toate gospodinele: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet. Conopida se combină foarte bine cu broccoli, iar morcovii vor da un plus de aromă și de culoare.
Rețeta de murături: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet:
2-3 conopide albe
2-3 buc. broccoli
2-3 morcovi mari
1 parte de oțet
4 părți de apă
1/2 lingură de sare/litru de lichid
1 linguriță zahăr/litru de lichid
frunze de țelină
1 lingură de piper negru boabe
1 lingură boabe de muștar
1 lingură boabe de coriandru
frunze de dafin
Desfacem conopida și broccoli în buchețele pe care le clătim bine cu apă rece. Spălăm bine și morcovii și îi tăiem în rondele mai grosiere. Așezăm la baza borcanelor câteva frunze de țelină, apoi le umplem cu buchețelele de conopidă și broccoli, alternându-le să se vadă frumos culorile, Printre ele așezăm rondele de morcovi.Turnăm
Măsurăm o parte de oțet cu patru părți de apă, 1/2 lingură de sare și o linguriță de zahăr și completăm în fucție de cantitatea ce intră în borcane.
Așezăm lame de cuțit sub borcane și turnăm lichidul fierbinte peste ingredientele din ele. Închidem borcanele cu capacele din dotare și le învelim în pături până se vor răci, apoi le trecem în cămară.
La sfârșit, murăturile vor fi gustoase și colorate și se vor asorta perfect cu diverse fripturi, sau pot fi incluse în diverse salate.