Close sidebar
Close sidebar

Murături asortate. Combinație nemaipomenită: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet

Toamna este sezonul murăturilor, atunci când oamenii obișnuiesc să pună murături în saramură sau oțet, alături de o multitudine de ingrediente. Vedeta acestei perioade este conopida.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rețeta specială pentru toate gospodinele: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet. Conopida se combină foarte bine cu broccoli, iar morcovii vor da un plus de aromă și de culoare.

Rețeta de murături: Conopidă cu broccoli și morcovi în oțet:

2-3 conopide albe

1 conopidă Romanesco (broccoli romano)

2-3 buc. broccoli

2-3 morcovi mari

1 parte de oțet

4 părți de apă

1/2 lingură de sare/litru de lichid

1 linguriță zahăr/litru de lichid

frunze de țelină

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

1 lingură de piper negru boabe

1 lingură boabe de muștar

1 lingură boabe de coriandru

frunze de dafin

Citeste si: Varza murată. Cât de periculoasă este, de fapt, zeama de varză acră pentru sănătate

Desfacem conopida și broccoli în buchețele pe care le clătim bine cu apă rece. Spălăm bine și morcovii și îi tăiem în rondele mai grosiere. Așezăm la baza borcanelor câteva frunze de țelină, apoi le umplem cu buchețelele de conopidă și broccoli, alternându-le să se vadă frumos culorile, Printre ele așezăm rondele de morcovi.Turnăm

apă în borcane, pentru a o măsura, apoi scurgem apa.

Citeste si: Jador de la Puterea dragoste încearcă să îi împace pe Mocanu și Andra. Mocanu, scos din minți: ”E spălată pe creier. Las-o în pace”

Măsurăm o parte de oțet cu patru părți de apă, 1/2 lingură de sare și o linguriță de zahăr și completăm în fucție de cantitatea ce intră în borcane.

Adăugăm condimentele și fierbem compoziția pentru 2-3 clocote, sau până se dizolvă sarea și zahărul.

Așezăm lame de cuțit sub borcane și turnăm lichidul fierbinte peste ingredientele din ele. Închidem borcanele cu capacele din dotare și le învelim în pături până se vor răci, apoi le trecem în cămară.

Citeste si: Simina de la Puterea Dragostei a aruncat BOMBA! A spus adevărul despre bebeluș și despre relația cu Alex Zănoagă


La sfârșit, murăturile vor fi gustoase și colorate și se vor asorta perfect cu diverse fripturi, sau pot fi incluse în diverse salate.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI