Musaca de cartofi cu cașcaval. Ingrediente (9 porții):
- 800 g carne tocată amestec
- 100 ml suc de roșii
- 400 g brânză telemea
- 100 g unt
- 200 ml lapte
- 100 g cașcaval
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- ulei
- sare
- piper
Musaca de cartofi cu cașcaval.
Se toacă cepele mărunt și se prăjesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, sare și piper după gust și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic, amestecând des, până se pătrunde carnea și scade.
Citeste si: Cartofi la cuptor. Rețeta perfectă: Crocanți la exterior și foarte pufoși la interior
Se curăță cartofii și se fierb. Se scot din apă, se pasează și se freacă cu untul și laptele.
Citeste si: Vinete la congelator pentru iarnă. Greșeala pe care majoritatea gospodinelor o fac
Musaca de cartofi cu cașcaval. La final se adaugă brânza rasă. Se montează musacaua. Se unge cu unt o tavă întinsă.
Se repetă operația de încă două ori, păstrând proporțiile. Deasupra va fi un strat de piure, pe care se presară puțin cașcaval ras. Se coace 20 minute la foc moderat.
Sursa: bzi.ro