6 000 de oameni s-au rugat in aceasta dimineata pe Stadionul Dinamo. A venit vremea rasplatii. In perioada postului, credinciosii nu mananca si nu beau de la rasaritul soarelui si pana la apus.

GEMALEDIN DEMIREL- DIR LIGA ISLAMICA: Intregul mapamond zambeste pentru ca este o zi a bucuriei, o zi a rasplatii, este o zi in care fiecare musulman ajunge sa isi vada rasplata cu ochii.

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Ramadanul este considerat sacru. Musulmanii spun ca in aceasta luna profetului Mohamed i-a fost revelat Coranul. Numele vine de la a noua luna a calendarului islamic. Chiar si asa, sarbatorirea profetului are loc in fiecare an la alta data, in functie de fazele observabile ale lunii.

Muftiul Murat Iusuf: Credinciosul musulman a tinut post, a incercat sa fie mai apropae de Dumenzeu. Exista o poarta speciala in Rai, prin care vor intra numai cei postiti.

 

Consulul general al Republicii Turcia in Constanta a venit si el la geamie ca sa se roage alaturi de ceilalti credinciosi.

Uygar Mustafa Sertel, Consulul general al Republicii Turcia la Constanta: Insemnatatea acestei sarbatori este ca daca sunt neintelegeri intre oameni sa le lasam acum deoparte. Trebuie sa-i vizitam pe cei in varsta. Asta ne invata aceasta luna sfanta.

Dupa slujba, musulmanii au plecat in vizita la prieteni si rude pentru a se bucura cu totii de marea sarbatoare.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si