Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi seara, lista ţărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Listă intră în vigoare de la data de 13 noiembrie.

Citeste si: VIDEO- Carantina totală- singura salvare în fața bolii?

Danemarca pe lista țărilor din "zona galbenă"

În zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu sau la locaţia declarată pentru 14 zile, se află următoarele state, printre care și Danemarca- "ca urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus SARS-CoV-2":

* Andorra
* Polinezia Franceză
* Cehia
* Luxemburg
* Belgia
* Elveţia
* Liechtenstein
* Slovenia
* Armenia
* Franţa
* Muntenegru
* Austria
* Polonia
* Georgia
* Croaţia
* Olanda
* Italia
* Bosnia şi Herţegovina
* San Marino
* Macedonia de Nord
* Guam
* Spania
* Portugalia
* Slovacia
* Iordania
* Ungaria
* Monaco
* Bulgaria
* Lituania
* Danemarca (urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unei noi variante de virus SARS-CoV-2).

Răsturnare de situație în cazul nurcilor infectate cu coronavirus în Danemarca

Guvernul danez a renunțat momentan la încercarea de a adopta de urgență o lege care să permită sacrificarea nurcilor din toată țara, după ce mai mulți experți au argumentat că nu sunt dovezi privind transmiterea unei mutații a coronavirusului la om și nici a slăbirii eficacității unui viitor vaccin anti-COVID.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Parlamentul de la Copenhaga refuză să aprobe o astfel de lege de eutanasiere în masă.

O mutație a coronavirusului detectată la nurca daneză și transmisă ulterior la oameni nu va reduce eficacitatea unui potențial vaccin Covid-19 așa cum se temea anterior, au spus experții danezi în urma unei revizuiri a datelor publicate.

Potrivit site-ului TheLocal.dk, mai mulți experți au declarat că nu au găsit niciun motiv clar de îngrijorare cu privire la faptul că vaccinul anti-COVID ar fi mai puțin eficient împotriva variantei mutante a coronavirusului găsit la nurcile daneze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si