Horia Roșca s-a născut în 1948, la București, unde a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”. În 1982 a plecat din România în Italia, iar în 1983 s-a stabilit în Germania, la Düsseldorf. Din 1983 până în prezent a avut 25 de expoziiți în Germania, Suedia, Belgia, Italia, Franța, USA, Canada, Japonia.

Citește și: Cât a costat turneul lui Klaus Iohannis din Africa? Ce răspuns a transmis Administrația Prezidențială

A participat la mai multe târguri internaționale de artă: în 1995, la Interart, Moscova; în 1998, la Linear, Gent; în 2000, la Artinternational, Nisa; în 2010, la ART, Duisburg.

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 14 decembrie 2023, ora 18.30, la Sala Irina Nicolau

Există o caracteristică a lucrărilor lui Horia Roșca, apărând ca o mărturie: acestea dau puternic dovada unei aventuri interioare în căutarea preciziei, complexității persoanei, nu întodeauna correct politică, dar universal umană. Noile lucrări povestesc indirect despre o atenție mărită într-o lume globalizată ale cărei fațete ascuțite șlefuiesc credințe și pragmatism uneori distrugând nuanțe și sensibilități. Teama de gol consemnează atunci frica de a înainta, de a explora.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

expozitie-horror-vacui

Citește și: CEO-ul Dogan Media International, Ugur Yesil, premiat pentru Inovaţie şi dezvoltare sustenabilă în media, în cadrul Galei Premiilor Capital

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Irina Nicolau, până în 21 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni, marți și cu ocazia sărbătorilor legale este închis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si