Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Muzeul Recordurilor Românești, unic în lume

Pătrundem într-o lume în care praful păstreaza izul vremurilor demult apuse, iar secolele par să treacă cu rapiditate. Un loc unic în țară și în lume. În centrul Capitalei, Muzeul Recordurilor Românești este întotdeauna bucuros de oaspeți.

Redactia Stirile Kanal D,

Muzeul Recordurilor Românești, unic în lume

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un palat impunător unde istoria este înșirată în fața ochilor curioșilor! Asta este senzația pe care o ai atunci când intri în Muzeul Recordurilor Românești. Mii de obiecte frumos așezate sunt așteptate pentru a-i primi pe admiratori. Sunt peste 200.000 de piese, organizate în mai multe colecții inedite. Șapte dintre ele le-a adus proprietarul lor în Cartea Recordurilor. 

Citește și: VIDEO- Ministrul Culturii: "Elevii ar trebui să meargă obligatoriu la teatru, la operă, la muzeu."

Ion Chirescu, colecționar: ”A colecționa este o pasiune și, din păcate, pentru unii este ca un virus.”

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

El este Ion Chirescu. Unii îl cunosc drept un om de afaceri, alții îl știu ca cel mai împătimit colecționar pe care l-au întâlnit vreodată. S-a scurs câteva decenii de când bărbatul strânge tot felul de obiecte.

Ion Chirescu, colecționar: ”La început, obiectele le adunam, le puneam în casă, am pus în livingroom, am ajuns și în dormitor după aceea în pivniță mi-am aranjat, am pus rafturi.

Pe măsură ce colecția creștea, am avut la un moment dat o discuție cu soția mea care a venit frumos la mine și a zis: există două posibilități ori pleci tu de acasă, ori pleacă toate astea de aici.”

100.000 de timbre și elemente filatelice

Așa a luat ființă muzeul, care a devenit acum punct de atracție important în Capitală. Deloc neașteptat, primul pas pe drumul spre Cartea Recordurilor a fost colecționarea timbrelor.

Acum, din colecție, fac parte aproape 100.000 de timbre și elemente filatelice.

Și tot ca opere de artă au fost concepute fiarele de călcat. Peste 35.000 de astfel de piese se numără, acum, în colecția lui Ion Chirescu. Iar primele modele datează chiar de la apariția acestui instrument.

Colecția omului de afaceri este completată și de o vioară Stradivarius, care se află în familia sa de peste un secol.

Dar poate cel mai important lucru, cu care colecționarul se mândrește, este că absolut toate obiectele sale sunt perfect funcționale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI