Napoli este un oraș în doliu în ziua înmormântării lui Giovanbattista Cutolo, muzicianul de 24 de ani împușcat cu brutalitate de un tânăr de 17 ani, după o ceartă în fața unui pub.

Giovanbattista Cutolo, dus pe ultimul drum

Potrivit Rai News, chiar și Universitatea din Napoli Parthenope afișează astăzi steagurile în bernă, în ​​semn de doliu și condoleanțe pentru familia lui Cutolo.

Citește și: Doi frați s-au stins din viață la doar 4 ani, îmbrățișați. Micuții s-au sufocat în lada în care depozitau jucăriile. "Mami, i-am găsit! Dorm în cutia de jucării”

„Nimeni nu poate rămâne indiferent în fața unui act atât de atroce" – a comentat rectorul Antonio Garofalo.

"Ne amintim cu emoție și sinceră durere de un tânăr strălucit, plin de viață, care a contribuit în fiecare zi să facă orașul său, orașul nostru, mai bun. Această escaladare a violenței este intolerabilă, trebuie să luptăm cu toții împreună, fiecare după aptitudinile lui. Fără excepție. Trebuie să apărăm orașul Napoli".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Tânărul a fost ucis de un băiat cu cazier penal dintr-un motiv absurd: cei doi s-au certat pentru faptul că o motocicletă era parcată într-un loc nepermis.

Mama tânărului muzician și-a plâns durerea în ziua înmormântării: "Trebuie să schimbăm istoria cu moartea lui Giogiò, moartea lui a fost un sacrificiu, este inacceptabil. I-am pregătit costumul pentru că a vrut să asistăm la concert cu Scarlatti și acum este în sicriu”, a spus ea.

Mama tânărului muzician

Mama tânărului muzician

Zi de doliu în Napoli 

Având în vedere prezența masivă a oamenilor la înmormântarea de miercuri, municipalitatea a aranjat instalarea unui ecran gigant poziționat pe partea laterală a bazilicii Santa Chiara, astfel încât să permită celor care nu sunt în biserică să participe la slujba religioasă.

În memoria lui Cutolo, Ministerul Culturii de la Roma a finanțat un proiect prezentat de Asociația Nuova Orchestra Scarlatti la 2 septembrie, intitulat „Forța muzicii împotriva barbariei”.

Giovanbattista Cutolo, în vârstă de 24 de ani, era student la Conservatorul din San Pietro a Majella și muzician promițător, scrie presa locală.

Protest pentru oprirea violențelor în Napoli

A fost proclamat doliu în orașul Napoli pentru data de 6 septembrie 2023 cu ocazia înmormântării lui
Giovanbattista Cutolo, tânăr muzician al orchestrei „Scarlatti Camera Young”, ucis cu brutalitate pentru
strada la vârsta de 24 de ani "și pentru toate celelalte victime nevinovate ale violenței urbane oarbe".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si