Marianne Ihlen, careia Leonard Cohen i-a dedicat piese precum ”So Long, Marianne” si ”Bord on a Wire”, l-a intalnit pe artist pe insula greceasca Hydra, in anii 1960, cand cei doi au devenit iubiti. ”So Long, Marianne”, a aparut pe albumul din anul 1967 al muzicianului, ”Songs Of Leonard Cohen”.

Prietenul Mariannei Ihlen, Jan Christian Mollestad, l-a anuntat pe Leonard Cohen ca fosta lui muza este pe moarte.

”A durat doar doua ore si am primit aceasta scrisoare frumoasa de la Leonard pentru Marianne. I-am adus-o in urmatoarea zi, iar ea a fost complet constienta si extrem de fericita ca a scris ceva pentru ea”, a spus Mollestad, care i-a citit Mariannei scrisoarea.

”Scria: «Marianne, am ajuns in acest moment cand suntem foarte batrani, iar corpurile noastre cedeaza. Cred ca te voi urma foarte curand. Sunt in urma ta, atat de aproape, incat daca ti-ai intinde mana, cred ca m-ai putea atinge. Stii ca te-am iubit intotdeauna pentru frumusetea si intelepciunea ta, dar nu trebuie sa mai spun nimic despre asta, pentru ca stii deja. Insa, acum, vreau doar sa iti urez o calatorie foarte frumoasa. La revedere, prietena draga. Cu dragoste infinita, pe curand»”, a declarat Christian Mollestad, relatand un fragment din scrisoarea lui Leonard Cohen.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mollestad a spus, pentru CBC, ca atunci cand a citit fragmentul care includea fraza ”daca ti-ai intinde mana”, Marianne Ihlen chiar a facut acel gest.

Moartea Mariannei Ihlen, care a fost inmormantata in Oslo, a fost marcata si pe pagina de Facebook a muzicianulul Leonard Cohen.

”Moartea Mariannei Ihlen, femeia imortalizata in «So Long, Marianne», a generat reactii coplesitoare in randul celor care au cunoscut-o bine, celor care au cunoscut-o doar ca muza a lui Leonard Cohen, dar si din partea celor care nu au stiut pana acum ca a existat cu adevarat o Marianne”, precizeaza un mesaj publicat pe pagina de Facebook a artistului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si