Close sidebar
Close sidebar

NATO îndeamnă statele membre să reducă birocrația, care împiedică apărarea colectivă în caz de război: "Avem un excedent de reglementări. Trebuie să fim cu un pas înainte"

Reducerea birocrației ar însemna ca apărarea colectivă, în cazul războiului, să înceapă imediat. Cum împiedică formalitățile birocratice apărarea NATO în statele membre?

Elena Tasca,

NATO cere statelor membre reducerea birocrației

[Sursa foto: istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

NATO a îndemnat statele membre să reducă birocrația. Formalitățile birocratice care trebuie aprobate se pare că împiedică apărarea colectivă, rapidă, în cazul izbucnirii unui război.

"Avem un excedent de reglementări. Trebuie să fim cu un pas înainte", a declarat general-locotenentul Alexander Sollfrank, şeful comandamentului logistic JSEC al NATO, potrivit agerpres.ro.

Fără birocrație pentru apărarea colectivă

Șeful comandamentului logistic JSEC al NATO, general-locotenentul Alexander Sollfrank, a mărturisit că îngreunatul proces de logistică din statele membre va îngreuna modul în care se va aplica apărarea colectivă.

Apărarea colectivă în cazul unui război este prevăzută în Articolul 5 al Alianței. Acesta presupune ca statele membre să își ofere ajutor în cazul în care unul dintre stat este atacat armat.

În momentul de față, potrivit general-locotenentului Alexander Sollfrank, birocrația din statele membre împiedică procesul apărării colective. Pentru ca NATO să intervină pentru a-și apăra statele, sunt necesare preavize, dar și multe reglementări, care privesc expedierea munițiilor, lungimea permisă a convoaielor militare, dar şi profilaxia bolilor. 

"În perioada de lupte intense în războiul din Ucraina, Rusia lansa circa 50.000 de proiectile de artilerie pe zi. Aceste proiectile trebuie să ajungă în obuziere.

Înseamnă că trebuie înfiinţate depozite pentru muniţie, combustibil, piese de schimb şi provizii", ar fi declarat general-locotenentul Alexander Sollfrank.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Steagul reprezentativ NATO

[Sursa foto: istockphotos]

Amiralul Rob Bauer consideră că, în ciuda puterii de care beneficiază NATO, birocrația din statele membre și lipsa timpului limitează exercitarea forțelor de apărare NATO în cazul izbucnirii unui război, de exemplu, cu Rusia.

"Avem un excedent de reglementări, dar singurul lucru pe care nu-l avem este timpul", a declarat amiralul Rob Bauer, şeful comitetului militar al NATO. 

Citește și: Patru avioane de vânătoare, trimise de Germania, au ajuns miercuri în România. ,,Colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat''

Soldații NATO intervin în apărarea colectivă

[Sursa foto: istockphotos]

General-locotenentul Alexander Sollfrank dorește crearea unui Schengen Militar

General-locotenentul Alexander Sollfrank, şeful comandamentului logistic JSEC al NATO, dorește crearea unui Schengen Militar, cară acționeze potrivit reglementărilor Schengen. Schengen Militar va permite libera circulație militară, fără a fi nevoie ca toate reglementările birocratice să fie îndeplinite.

Un Schengen Militar ar permite ca NATO să intervină rapid în cazul unui conflict.

"Trebuie să fim cu un pas înainte. Trebuie să pregătim teatrul de operaţiuni cu mult înainte ca Art. 5 să fie invocat", a declarat Alexander Sollfrank, şeful comandamentului logistic JSEC al NATO. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI