Close sidebar
Close sidebar

Ne apropiem tot mai mult de clonarea umana. Cercetatorii au clonat doua maimute: "A fost posibil prin transfer de ADN"

Premiera mondiala in stiinta! Doua maimute au fost clonate! Cercetatorii spun ca sunt identice genetic cu cele din specia lor, iar criticii ridica problema eticii - cred ca, astfel, lumea se apropie tot mai mult de clonarea umana.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Zhong Zhong si Hua Hua au fost botezate primele primate din lume clonate prin transfer de ADN.
Cele doua s-au nascut in urma cu opt saptamani intr-un laborator din China.

- Scopul clonarii folisind maimute este in interesul sanatatii oamenilor. Pentru vindecarea anumitor boli.  

Echipa a petrecut trei ani pentru perfectionerea tehnicii care, in 1996, a dus la crearea oii Dolly- prima clonata din lume.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Noua tehnologie a fost denumite: transfer nuclear de celule somatice.

S-a mai incercat clonarea, pana acum, a 20 de animale, printre care soareci, porci, vaci, iepuri si chiar caini, insa toate incercarile au esuat.

Clonarea primatelor s-a dovedit a fi deosebit de dificila. Dupa transferul ADN-ului in ovulele donatoare, a fost utilizata reprogramarea genetica pentru activarea sau dezactivarea genelor care ar fi suprimat in mod normal dezvoltarea embrionului.

Zhong Zhong si Hua Hua sunt rezultatul a 79 de tentative de transfer nuclear.

Maimutele sunt folosite in cercetarea bolilor neurodegenerative, precum Parkinson, dar si a cancerului si afectiunilor sistemului imunitar.

Potrivit presei internationale, reusita cercetatorilor aduce in atentie probleme majore de natura etica, intrucat si oamenii fac parte din categoria primatelor.
Ceea ce inseamna ca tehnica ar putea fi aplicata, in viitor, in cazul oamenilor, desi autorii studiului au spus ca nu au intentii sa cloneze persoane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI