Close sidebar
Close sidebar

Ne indreptam spre analfabetism? Peste 4.500 de profesori necalificati predau in scoli si licee

Sistemul romanesc de invatamant e pe cale sa scoata generatii de analfabeti? Nu e numai temerea noastra, ci si a reprezentantii sindicatelor cadrelor didactice din Romania. Statisticile sunt cumplite- sunt mii de profesori necalificati sau care au luat note jenante la examenele de titularizare. Toti acestia predau le copiilor materii pe care ei insisi abia le inteleg.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Suntem singura tara din Uniunea Europeana unde in sistemul de invatamant exista cadre didactice necalificate. Adica absolventi de liceu fara nicio pregatire in domeniul in care predau. Ei ne formeaza copiii, din spatele unor catedre.

Din cei 340 de mii de profesori, in Romania exista nu mai putin de 4500 care nu au pregatire. Unii au picat testele de titularizare cu note de 1 sau 2 si totusi deschid cartea si catalogul in fata a peste 100 de mii de elevi.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

S-a ajuns la aceasta situatie din cauza salariilor rusinoase din sistem, spune vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Un dascal debutant nu castiga mai mult de 1400 de lei pe luna.

VICEPRESEDINTELE FEDERATIEI SINDICATELOR LIBERE DIN INVATAMANT: “Sa te duci la un doctor necalificat, sa te opereze, sau la un judecator care nu a facut studii de specialitate sa te judece asta este crima”.

Aceasta este de fapt problema cea mai mare. Sistemul de invatamant pregateste viitorii medici sau judecatori cu astfel de cadre…fara niciun fel de pregatire! Despre aceasta situatie i-am intrebat si pe reprezentantii Ministerului Educatiei. Pana in acest moment insa, nu am primit insa niciun raspuns.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI