Close sidebar
Close sidebar

Ne paste o noua criza mondiala? "Am avut macel pe bursele americane, urmat de reactii in Europa" - Ce se intampla in Romania

Bursa financiara din America se zguduie din temelii, iar efectele cutremurului de pe Wall Street se resimt peste tot in lume. Chiar si in tara noastra! Vorbim despre sute de miliarde de dolari pierderi intr-o singura zi.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Este cea mai mare cadere in termeni de procentaj din 2011 incoace. O pierdere de 4,61 la suta!"

In traducere, valoarea actiunilor pe bursa a scazut intr-o singura zi cu 4.000 de miliarde de dolari. Adica pierderi uriase pentru companiile listate la bursa si... implicit, pentru bogatii lumii.

Warren Buffett, de exemplu, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost cel mai afectat de scadere! A ramas fara 5,1 miliarde de dolari in conturi, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Si conturile lui Mark Zuckerberg au inregistrat minus 3,6 miliarde de dolari. In total, 114 miliarde dolari pierderi pentru cei mai bogati 500 de oameni din lume intr-o singura zi, pe Wall Street.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

CLAUDIU VRINCEANU, CONSULTANT BUSINESS: Am avut un macel pe bursele americane urmat de reactii inclusiv in Europa. Investitorii se asteapta la o crestere a dobanzilor, ma refer aici la dobanda Bancii Centrale Amwericane. Cu totii ne intrebam de unde vin banii si una dintre surse este inflatia, care inseamna si tiparnita de bani a guvernelor.

Dar... cutremurul de pe bursa americana era unul asteptat, spun specialistii.

MINISTRUL FINANTELOR IN PARLAMENT: "Caderea bursei este ultimul capitol din ce se intampla de o luna de zile in america, au inceptu cu crestere de inflatie, cresteri de dobanda au scazut acum si pietele de capital"

Numai ca efectul a fost unul de bumerang. Odata cazuta bursa de pe Wall Street, toate celelalte piete financiare au inregistrat scaderi masive. Pana si bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu, cu o cadere de 3,7%.

"Nu ar trebui sa fim surprinsi daca se va vedea o unda din exterior  si in romania care nu are nevoie de o criza din exterior pt ca are propria criza in interior"

Pentru unii, acest cutremur financiar seamana cu cel din 2007 si il considera inceputul unei noi crize financiare globale.

CLAUDIU VRINCEANU, CONSULTANT BUSINESS: Aceste corectii erau cumva asteptate deoarece au fost cresteri spectaculoase de-a lungul anului trecut si mai ales la inceputul anului.+++Trebuie

sa fim optimisti pentru ca fundamentele economice exista si nu e cazul de o noua criza financiara.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI