UPDATE 17.00. Negocierile au luat o "pauză tehnică"  - Noua sesiune de negocieri între Ucraina şi Rusia începută luni a luat o pauză şi va continua marţi, a anunţat pe Twitter unul dintre negociatorii ucraineni, relatează Reuters.

Citeste si: Diana Șoșoacă, luată în vizor de Facebook. "Poate fi sub controlul guvernului rus"

''O pauză tehnică a fost luată în negocieri până mâine.

Aceasta pentru activitate suplimentară în subgrupurile de lucru şi clarificarea unor definiţii individuale. Negocierile continuă'', a transmis negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak.

Citeste si: Avertisment de la Kremlin: Rusia ar putea lansa un asalt asupra marilor centre urbane din Ucraina

Până atunci, ministerul britanic al Apărării spune că forțele navale ale Rusiei controlează coasta Mării Negre și au blocat accesul Ucrainei la principala rută de export. 

Între timp, presa americană scrie că  Rusia a cerut Chinei ajutor militar şi economic. Ambasada Chinei de la Washington a transmis că nu este la curent cu această cerere.

Negocieri prin videoconferință

O sesiune de negocieri prin videoconferinţă între Rusia şi Ucraina va avea loc luni, a confirmat duminică seara Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, notează AFP.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Luni va avea loc o sesiune de negocieri pentru a face un rezumat al rezultatelor preliminare ” ale discuţiilor, a scris el pe contul său de Twitter.

Citeste si: Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski. România va spriji Ucraina atât bilateral, cât și la nivelul UE

Rusia percepe acum mult mai adecvat lumea din jurul ei. Este mult mai sensibilă la poziția Ucrainei, care și-a arătat capacitățile pe câmpul de luptă, și la acțiunile Ucrainei în ceea ce privește protejarea intereselor sale ”, a transmis Mihailo Podoliak:  

Propunerile noastre sunt pe masă și sunt foarte ferme. În primul rând, se referă la retragerea trupelor, încetarea focului etc. În principiu, nu vom renunța la niciuna dintre pozițiile noastre. Rusia înțelege deja acest lucru. Rusia începe să discute constructiv ”.

Ultimele negocieri nu au fost un succes, însă cea de-a treia, inclusiv a patra, par să fie constructive. 

Bombardamentele continuă

Explozii la periferia oraşului ucrainean Liov. Atacurile ruseşti au lovit Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate, situat în apropiere. S-au înregistrat 9 morţi şi 57 de răniţi în urma atacului.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: O femeie din Rusia, care era dată în urmărire internaţională, a fost reţinută de polițiștii de frontieră în vama Siret

Mai multe explozii   au putut fi auzit duminică dimineaţă la periferia oraşului ucrainean Liov, situat în apropierea frontierei cu Polonia, relatează CNN.

Atacurile ruseşti au lovit Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate, situat în apropiere. Nouă persoane au fost ucise şi 57 au fost rănite în urma atacului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si