Negresa de post. Desertul care te scoate din monotonia postului de Craciun. Arata irezistibil si se prepara foarte rapid
Postul Craciunului este mult mai usor de tinut, cand ai retete diverse si, mai ales, delicioase. Spre exemplu, o negresa de post nu este cu mult diferita fata de una care contine ingrediente precum oua, lapte sau unt.Se prepara extrem de simplu si este delicioasa, dar si sanatoasa.
Postul Craciunului este mult mai usor de tinut, cand ai retete diverse si, mai ales, delicioase. Spre exemplu, o negresa de post nu este cu mult diferita fata de una care contine ingrediente precum oua, lapte sau unt.
Se prepara extrem de simplu si este delicioasa, dar si sanatoasa.
Ingrediente necesare:
Ingrediente:
– 1 cana zahar
– 1 cana apa
– 1/2 cana ulei
– 4 linguri cu gem sau dulceata
– 3 linguri
cacao
– o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci)
– o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie)
– 2 cani faina
– stafide (sau mere, prune, caise uscate)
Pentru glazura:
6 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri si jumatate de apa clocotita
Mod de preparare:
Se amesteca toate
ingredientele pana se obtine o “crema”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata.
Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitura. E de preferat sa se taie cand s-a racit.
Pofta buna!
Ingrediente: – 1 cana zahar – 1 cana apa– 1/2 cana ulei– 4 linguri cu gem sau dulceata– 3 linguri cacao– o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci)– o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie)– 2 cani faina– stafide (sau mere, prune, caise uscate)Pentru glazura: 6 linguri zahar pudra2 linguri cacao2 linguri ulei2 linguri si jumatate de apa clocotita Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “crema”.
Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata.
Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitura. E de preferat sa se taie cand s-a racit. Pofta buna!