Close sidebar
Close sidebar

Nelu Tătaru, despre cazul reinfectărilor: „Specialiștii bănuiau...”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit miercuri despre cazul celor trei sibieni reinfectați cu coronavirus, spunând că „există tulpini diferite”.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit specialiștilor citați de ministrul Sănătății „există tulpini diferite”. El a precizat că și în cazul unui vaccin antigripal „facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”.

„Grupul științific de la nivelul Ministerului Sănătății, echipele de specialiști din comisiile de speciallitate evaluează aceste cazuri și una din concluzii ar fi că există tulpini diferite. Gândiți-vă, și atunci când facem un vaccin antigripal, îl facem tetravalent, pentru patru tulpini bănuite”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Citeste si: Ludovic Orban anunță risc major pe Prut. Despăgubiri pentru persoanele afectate

„Sunt mutații și mutații la nivel genomic, la nivelul acestui virus și atunci trebuie să acționăm ca atare. Specialiștii bănuiau și bănuim în continuare, până edificăm aceste tulpini și le vedem și componența genomică”, a mai adăugat ministrul Sănătății.

Reinfectați cu coronavirus

Trei sibieni s-au reinfectat cu coronavirus, după ce au fost declarați vindecați. Un medic atrage atenția asupra existenței a două tulpini ale virusului.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase al Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, a declarat că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului.

Citeste si: Ministerul Sănătății anunță 115 milioane de măști de protecție pentru persoanele defavorizate

„Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați”, a precizat doctorul.

Alte simptome la a doua internare

„Unul dintre cazuri a fost chiar grav, a fost chiar la terapie intensivă la prima internare, a fost unul din cazurile care a primit plasmă. Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. Este cu certitudine o reinfecție cu o altă tulpină, pentru că și de această dată pacientul vine cu manifestări clinice.

Citeste si: Moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii a fost adoptată de Camera Deputaţilor

Nu s-a făcut al doilea test întâmplător. A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou. Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită. Nu este critică, așa cum a fost prima dată”, a explicat doctorul.

La a doua infectare pacienții au prezentat alt simptom al bolii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI