Nelu Tătaru a făcut un nou apel către populație, miercuri, într-o declarație de presă de la Guvern, să respecte regulile de protecție sanitară.

"Vedem că nu se respectă regulile. Haideți să încercăm în acest moment de cumpănă să reașezăm respectarea regulilor. Care sunt limitele? Primim și 3000 de pacienți pe zi, dar componenta de prevenție poate face diferența", a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru: Sistemele medicale încă rezistă, personalul medical e obosit

"În perioada imediat următoare, în spitale şi în DSP-uri vor exista acele evaluări încrucişate pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare dintre cei care lucrează în aceste spitale pentru a da acea asistenţă medicală. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este a de a nu forţa aceste sisteme medicale", a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Palatul Victoria.

Ministrul Sănătății a precizat că în acest moment la nivelul ţării există 226 de spitale de suport COVID, cu 1050 de paturi ATI complet utilate. Potrivit ultimei raportări oficiale, sunt peste 612 pacienți de coronavirus internați la Terapie intensivă. 

Nelu Tătaru: Aici sunt zonele infectante

Potrivit lui Nelu Tătaru, comitetele județene vor da noi restricții, dar restricțiile reimpuse își vor face efectul abia în 10-14 zile. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș. Preşedintele Consiliului Județean: Focarele fumegânde sunt aproape de lichidare- antena3.ro

"Avem evenimente sau transport în comun unde nu se respectă regulile. Aici avem acele zone infectante. Haideți să respectăm regulile. Haideți să fim cu toții solidari și să ajungem acolo unde speram să ajungem la începutul lunii iunie. Doar de noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni", a mai spus Nelu Tătaru. 

Un număr de 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Și mai grav, s-a înregistrat un record absolut de decese în doar 24 de ore: 82, inclusiv a unei persoane de 18 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si