Nicolae Oniga s-a născut cu hemofilie, iar pe parcursul vieții a dobândit și mielom multiplu, însă acest lucru nu l-a împiedicat să vină în sprijinul copiilor care sufereau de aceeași afecțiune.

Anunțul a fost făcut de Colegiul Medicilor din Municipiul București

"Persoanele cu hemofilie din România au pierdut, astăzi, una dintre cele mai puternice voci, un om care a luptat, fără încetare, pentru copii și adulții bolnavi din România care suferă de această afecțiune.

Condoleanțe familiei îndurerate”, a transmis prof. dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Citește și: Cristi Tabără- diagnosticat cu o boală incurabilă: „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a fost președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România, iar toată viața și-a dedicat-o bolnavilor de hemofilie, pacienților cu boala Von Willebrand şi ale celor cu alte deficienţe de coagulare, el asigurându-le tratamentul necesar.

Nicolae Oniga a fost președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România

"Am pierdut un profesionist și un partener care înseamna atât de mult pentru modul în care acum înțelegem să îngrijim și să sprijinim pacienții cu hemofilie, atât ca specialiști implicați în abordarea acestei afecțiuni, cât și ca societate.

Spun că “înseamnă” pentru că moștenirea pe care ne-o lasă Nicolae Oniga va dăinui în timp și va fi pentru multă vreme de acum înainte un reper. În calitate de președinte al Asociației Naționale a Hemofilicilor din România și întemeietor al proiectului Academia de Hemofilie, Nicolae Oniga mi-a fost de atât de multe ori alături și deplâng, în egală măsură, atât profesionistul care ieri ne-a părăsit, cât și omul atât de perseverent, de cumpătat, de înțelegător și de încrezător în proiectele dedicate pacienților hemofilici.Condoleanțe
familiei!",
a scris Daniel Coriu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: "Doctorii mi-au spus că e doar stresul de vină". Apoi tânăra de 24 de ani a primit un diagnostic cumplit

Hemofilia este o boală rară prin care sângele nu se coagulează normal datorită unui deficit de factori ai coagulării. Persoanele diagnosticate cu hemofilie pot sângera mai mult decât este normal, potrivit dcmedical.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si