Close sidebar
Close sidebar

Nicusor Dan: " Nu am decis daca voi candida la parlamentare. Sunt cinci, sase ministri cu care discutam despre candidatura"

Presedintele Uniunii Salvati Româna (USR), Nicusor Dan, a spus, marti, ca va anunta numele candidatilor pentru parlamentare in ultimele zile de depunere a listelor si ca inca oscileaza daca va renunta la mandatul sau de consilier general al municipiului Bucuresti in favoarea unui eventual mandat in Parlament. Dan spune si ca exista discutii cu "cinci, sase” membri ai actualului executiv despre o eventuala candidatura a acestora din partea USR.

,


DISTRIBUIE
acest articol

”Am nominalizat trei persoane care se incadreaza in tipul de oameni pe care ii asteptam la USR si care se potrivesc cu ce asteptam noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu si pe Dacian Ciolos insusi. Mentin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o sa va spun. Pentru ca nu e corect fata de cei cu care vorbim”, a spus Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

Presedintele Uniuii Salvati România spune ca exista discutii cu „cinci, sase ministri” despre o eventuala candidatura la parlamentare din partea USR.

Nicusor Dan nu a vrut sa spuna cine sunt acesti ministri cu care se poarta discutii, ci doar cine nu face parte din profilul candidatului care va reprezenta USR la alegeri.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

”Consider ca nici Vasile Dincu, nici Florin Georgescu nu se incadreaza in notiunea de tehnocrat, asa cum Dacian Ciolos se incadreaza, pentru ca sunt foarte apropiati de PSD”, a spus Dan.

Nicusor Dan, care s-a aflat pe locul doi dupa Gabriela Firea la alegerile locale pentru Primaria Capitalei, ocupa acum un post de consilier general.

El spune ca inca nu stie daca va renunta la acest post in favoarea unui mandat de parlamentar.

”Nu am luat inca decizia. Dar foarte curând o sa o luam, deci probabil ca saptamâna viitoare. Sunt in balanta pentru doua lucruri. Unul, pentru ca am candidat la Consiliul General, bucurestenii mi-au dat mandatul – incercam sa facem aici niste lucruri pentru bucuresteni. (…) Si faptul ca oamenii asteapta o garantie pentru lista de oameni pe care ii propunem in Parlament si una din garantii ar fi ca una dintre persoanele cunoscute din partid sa fie acolo.

Cam astea sunt argumentele intr-o parte si in alta”, a explicat presedintele USR.

Nicusor Dan spune si ca nu va negocia cu partidele politice pentru sustinerea unui premier, ci va negocia programul de guvernare direct cu primul ministru desemnat, insa fara sa solicite posturi de ministri, secretari de stat sau sefi de deconcentrate.

Transformarea Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), formatiunea politica inregistrata sub sigla careia a candidat Nicusor Dan la Primaria Capitalei, in Uniunea Salvati România (USR) urmeaza sa fie analizata de judecatorii Tribunalului Bucuresti care vor decide, cel mai probabil luna viitoare, daca sunt indeplinite conditiile

legale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI