Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, candidat pentru încă un mandat în această funcţie, afirmă că este copleșit de responsabilitatea primită de la bucureșteni pentru încă patru ani, conform rezultatelor din exit-poll-uri.

Nicușor Dan: Voi declanșa un referendum local

"Sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-ați dat-o și de speranțele pe care le puneți în noi.

Am luat multe decizii greșite și probabil o să greșim în continuare, însă niciodată nici eu, nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat. Sunt câteva mecanisme care au blocat dezvoltarea Bucureștiului care țin de relația cu administrația centrală. Voi declanșa un referendum local pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector. De ani de zile, Bucureștiul are un deficit de dezvoltare", a declarat primarul Capitalei.

Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizații pentru zeci și sute de blocuri din București, a căror legalitate nu o controlează nimeni, iar Primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București, a explicat Nicușor Dan.

El afirmase cu câteva ore înainte de închiderea secţiilor de votare că este optimist cu privire la rezultatul final al alegerilor din 9 iunie.

Citește și: VIDEO Românii au ieșit la vot pentru o viață mai bună: „E prima oară”

Potrivit unui exit-poll valabil pentru ora 19.00 prezentat de B365.ro din surse Antena3, Nicușor Dan ar avea peste 46% din voturile bucureștenilor, urmat de Gabriela Firea – 22%, Cristian Popescu Piedone – 17% și Sebastian Burduja – 7,7%.

Nicusor Dan, declaratii in ziua alegerilor din 9 iunie 2024

Nicusor Dan, declaratii in ziua alegerilor din 9 iunie 2024

[Sursa foto: Facebook]

Ce a declarat Nicușor Dan imediat după ora 22.00 și publicarea exit-poll-ului CURS-Avangarde:

"Azi mă avut în București o uriașă comunitate care și-a dorit onestitate în funcția publică, care și-a dorit instituții care să lucreze pentru oameni, care și-a dorit dreptate. Vreau să vă mărturisesc că sunt copleșit de responsabilitatea pe care ne-o dați și de speranțele pe care le puneți în noi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În acești ani am eșuat foarte multe decizii greșite, și probabil că o să greșim în continuare, însă, ce pot să vă spun, că niciodată, asta însemnând niciodată, nici eu și nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și n-o să ne batem joc de mandatul pe care ni l-ați dat.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la campania asta, precum și tuturor celor care au contribuit la campaniile în 2020, 2016, 2012, voluntari, oameni care au strâns semnături, oameni care au dat bani, personalități publice care au girat cu numele lor pentru ce vrem noi să facem.

Vreau să mulțumesc în mod special celor care și-au lăsat cariera din privat și au venit să lucreze în administrație, în aceasta administrație și, în mod evident, să mulțumesc partidelor care au susținut aceasta campanie, prin membri lor care au făcut în toată această perioadă campanie pentru mine, vreau să le mulțumesc.

Sunt câteva lucruri pentru care, în seara asta, este momentul cel mai bun să le spunem. Sunt câteva mecanisme, care de ani de zile au blocat dezvoltarea Bucureștiului și care țin de relația între București și Autorități centrale și vor urma următoarele lucruri.

Cu aprobarea consiliului general, voi declanșa un referendum local pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector. De ani de zile Bucureștiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreținerea infrastructurii pe care deja o avem.

Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru Universitățile din București care ar putea să aducă zeci de mii de studenți străini în București și să pună Bucureștiul pe harta academică. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele și panseluțe care înlocuiesc alte panseluțe.

Cu aprobarea Consiliul general, voi convoca un referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din București. Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizații pentru zeci și sute de blocuri din București, a căror legalitate nu o controlează nimeni, iar Primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București. Îmi asum reponsabilitatea pentru rezolvarea traficului din București, dar cer bucureștenilor să îmi de responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraș".

Citește și: Rezultate exit-poll București 2024. Cine va fi noul primar al Capitalei?

”Sunt optimist. Aşteptăm după ora 22:00 rezultatul alegerilor în Parcul Cişmigiu”, a scris, duminică, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Nicușor Dan a fost întâmpinat cu aplauze îndelungate şi ovaţii de către susţinători.

”Să ne relaxăm, că este prea formal totul. Să ne mai relaxăm vreo 45 de minute”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a votat la Școala Gimnazială Luceafărul din Sectorul 5, împreună cu soția sa.

„Am votat pentru onestitate în viața publică, pentru realism în viața publică, e important ca oamenii politici să ne spună unde suntem și ce putem face. Și am votat împotriva mafiei imobiliare”, a declarat Nicușor Dan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si