Primarul Bucureștiului vrea ca în următorii ani să transforme orașul în unul mult mai inteligent, iar pentru acest lucru are în vedere o serie de proiecte inovatoare. Edilul a vorbit despre implementarea unor noi tehnologii, care să corespundă nevoilor actuale ale locuitorilor din București.
”Nu a existat un dialog între ceea ce are nevoie mediul de afaceri şi ceea ce produce şcoala în acest moment. Smart city înseamnă noi tehmologii.
Suntem într-o situaţie fericită.
Începe un nou exerciţiu financiar european. Există şi voinţa UE şi a autorităţii locale pentru a colabora pentru soluţii inteligente.
Nicușor Dan a vorbit și despre semaforizarea inteligentă ce va fi gata în doi ani
”O vom realiza în doi ani în ceea ce priveşte semaforizarea inteligentă. Bucureştiul are nevoie de o masivă digitalizare a administraţiei publice.
Şi aici avem bani europeni care sunt disponibili. Sistemul de termoficare. Există voinţă şi bani. Smart city reprezintă o oportunitate de dezvoltare, de cooperare între public şi privat. Bucureştiul are un avantaj competitiv. Suntem un oraş cu 100.000 de IT-işti. Este un oraş prezent pe piaţa globală”, a spus Nicușor Dan.
În cadrul dezbaterii online, primarul a vorbit și despre potențialul nevalorificat al Dâmboviței, dar și cel al mediului academic.
”Avem o oportunitate geografică. Avem un râu care nu este folosit. Este înconjurat de o importantă densitate academică. Avem marea oportunitatea de avea în centrul oraşului spaţii importante în vecinătatea Dâmboviţei. Scopul proiectului este de a conecta lumea academică. E foarte important mediul în care îşi desfăşoară activitatea”.
Citeste si: CCR va dezbate noua impozitare a pensiilor speciale
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni cu Rafila, Nelu Tătaru și Raed Arafat
Nicușor Dan a mai spus și faptul că râul Dâmbovița este unul neexploatat
”În primul rând, există două zone economice în care Bucureştiul are un avantaj competitiv în competiţia globală: IT şi industriile creative. În al doilea rând, de-al lungul Dâmboviţei, Bucureştiul are o mare densitate academică. Avem Politehnica, Grozăveşti, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Facultatea de Drept. După Piaţa Unirii avem Biblioteca Naţională. Toată această densitate academică este o oportunitate.
Avem, de asemenea, de-a lungul Dâmboviţei multe spaţii largi care sunt nefolosite.
Vorbim de CET Grozăveşti, Casa Radio, uriaşul spaţiu liber de lângă Biblioteca Naţională. Avem o problemă că nu există o conexiune între acest mediu academic şi mediul de business. Deci, ceea ce produc universităţile nu se potriveşte decât într-o oarecare măsură cu ceea ce aşteaptă mediul de business şi trebuie să creăm această conexiune”, a mai spus primarul.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Sursa: Impact