Nika Shakarami s-a alăturat protestelor din Iran, după ce Masha Amini a fost ucisă. În cadrul acestor proteste sute de fete și-au dat jos hijab-ul, arzându-l în semn de protest. Fetele au mers chiar mai departe de atât, deoarece foarte multe și-au tăiat părul în semn de protest și respect față de Masha Amini, care a fost bătută de poliția moralității.

Nika Shakarami a avut aceeași soartă ca cea a Mashei amini, fiind bătută până la moarte de forțele iraniene, potrivit The Guardian.

Citeste si: VIDEO- Postul de televiziune de stat al Iranului a fost piratat după un protest față de liderul țării

Care este povestea Nikăi Shakarami

Moartea adolescentei de 16 ani, Nika Shakarami, a devenit aproape la fel de virală și de reprezentativă ca cea a Mashei Amini. În prezent circulă poze cu ambele fete pe internet. De asemenea, au apărut multe variante ale modului în care Nika a murit.

În ultimul apel cu familia ei, tânăra a spus că fuge de forțele de securitate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Familia fetei susține că trupul ei a fost furat de forțele de securitate și s-a reîntors acasă, abia pe data de 1 octombrie, la 10 zile după ce aceasta a dispărut. Deși familia fetei a fost împiedicată să-i vadă trupul, mama și mătușa acesteia au văzut că nasul Nikăi era zdrobit și la cap avea răni. În certificatul oficial de deces al fetei, cauza morții este citat drept „lovituri multiple provocate de un obiect dur”.

Deși au fost împiedicați să-i vadă trupul, mama și mătușa Nikei au văzut că nasul i-a fost zdrobit și capul rănit. În certificatul oficial de deces, care circulă online, cauza morții ei a fost citată drept „lovituri multiple provocate de un obiect dur”.

Presa a sugerat că ea a căzut de pe un acoperiș, iar geanta ei a fost găsită pe acel acoperiș. 

Citeste si: Revolta studenților din Teheran. Lupte de stradă cu forțele de securitate din capitala Iranului

Ce spune mama Nikăi Shakarami despre cele întâmplate

Probabil că nu trebuie să încerc atât de mult să demonstrez că ei mint... fiica mea a fost ucisă în proteste în aceeași zi în care a dispărut”, a comunicat mama fetei de 16 ani.

„Am văzut chiar eu cadavrul fiicei mele... Partea din spate a capului ei arăta că a suferit o lovitură foarte severă. Așa a fost ucisă”, a povestit Nasreen Shakarami, mama nikăi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Mama Nikei a vorbit cu un post în limba persană, Radio Farda, şi a respins încercările oficiale de a cataloga moartea fiicei sale drept un accident. Ea a spus că dosarele criminalistice au arătat că trupul ei era intact, dar maxilarul şi partea din spate a craniului i-au fost rupte şi nişte dinţi lipseau.

Citeste si: Val de proteste în Iran, zeci de morți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si