Iarna s-a intors cu toata forta in Maramures. Pe sosele s-a depus un strat consistent de zapada iar vantul a suflat cu putere. Soferii surprinsi in trafic fara ca sa aiba masinile echipate cu lanturi au avut mult de furca. Cu zecile s-au vazut nevoiți să-și împingă autoturismele pe carosabilul alunecos.

Cod galben de vreme rea

Atât mașinile echipate cu anvelope de iarnă, dar și cele echipate cu anvelope de vară au întâmpinat dificultăți în a-și continua drumul pe aici prin Maramureș.

Citeste si: VIDEO- Polițiștii din Bihor supraveghează traficul cu ajutorul dronelor. 20 de permise au fost reținute în 2 ore

„Sunt blocați aici la 1 km distanță. Nu pot urca? Nu! V-ați așteptat la asta? Chiar așa tare, nu!”, au zis turiștii.

Pe DN18 în pasul Prislop și Pasul Gutâi, dar și la Cavnic s-a circulat ca pe timp de iarna apriga dupa ce a nins necontenit ore intregi.

„După cum se vede, vremea încă nu a trecut, Rânca a rămas ca și înainte cu zero grade, deci va ninge în continuare.”, a adăugat un turist.

Cu astfel de condiții, n-ar fi de mirare ca vremea de iarnă să țină chiar și în zilele de Paște, spun și proprietarii pensiunilor, care așteaptă turiștii la munte.

Citeste si: Meteo 5.04.2022 prânz

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Rânca 10 aprilie 2022, după cum observați ninge și Paștele sigur se vor tăia mieii pe zăpadă, ca porcii la Crăciun!

Drumarii recomandă turiștilor să circule cu cauciucuri de iarnă și chiar să fie echipați cu lanțuri, dacă vor să ajungă în siguranță la baza muntelui.

Și pe Transfăgărășan e iarnă în toată regula. A nins abundent iar temperaturile au coborât până la 0 grade. Stratul de zăpadă a atins chiar și 10 centimetri. Pentru ca circulația să se mențină deschisă, a fost nevoie si aici de intervenția drumarilor.

Localitatile din zona de munte a Clujului au fost acoperite si ele de un strat consistent de zapada. La Dealu Negru peisajul s-a transformat in mijloc de aprilie intr-unul hibernal.

Citeste si: Cum va fi vremea în perioada 1-3 Aprilie. Ploi și temperaturi mai scăzute în toată țara

Iarna autentica in Apuseni. Pe cand credeam ca primavara s-a instalat a venit din nou iarna si ninge si ninge.
A nins ore intregi in Apuseni.

Stratul de zapada este de vreo palma-doua.

În același timp, la Pasul Tihuța în jurul orei prânzului stratul de zăpadă depășea deja 10 cm.

În Capitală temperaturile au scăzut drastic! Oamenii au scos hainele groase și umbrelele pentru a putea ieși din case. In 24 de ore, diferenta de temperatura a fost de 15 drade.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Sâmbătă după-amiază, ora 15.00, termometrele înregistrează în Capitală o maximă de 26 de grade.

În schimb duminică, temperatura a scăzut substanțial, iată, plouă, iar metrcurul în termometre nu a depășit valoarea de 11 grade.

Meteorologii au emis un cod galben cu ninsori însemnate cantitativ si intensificări ale vântului pana maine dimineata toate zonele de munte.

Până marți dimineața este in vigoare o informare de vreme in racire accentuata.

Citeste si: Vremea de duminica, 10 aprilie 2022. Anunțul ANM: ploi!

Se va depune strat de zăpadă, iar vântul intens va sufla cu rafale de peste 90 km/h va viscoli ninsoarea.
De marți însă vremea se schimbă și vom avea din nou parte de temperaturi peste normalul perioadei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si