Anul 2024 aduce beneficii pentru pensionari. Începând cu acest an, pensionarii vor primi bilete pentru tratament balnear. Noul beneficiu adus vârstnicilor este prevăzut în lege.

Când vor fi acordate aceste bilete pentru tratament balnear?

Pensionarii vor primi bilete pentru tratament balnear

Vârstnici vor avea parte de mai multe beneficii, începând cu acest an. Noua lege a pensiilor prevede ca pensionarilor să li se acorde bilete pentru tratamente balneare.

Anunțul a fost realizat de Ministerul Muncii, astfel, biletele pentru tratament balnear vor fi acordate prin sistemul organizat şi administrat de Casa Națională de Pensii Publice.

Acordarea de bilete pentru tratament balnear pensionarilor ar putea începe de la data de 1 septembrie 2024. De atunci, cuplurile vor putea merge împreună la stațiuni balneare, pentru efectuarea de proceduri și tratamente necesare, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat sau ieșit la pensie.

Singura condiție pe care pensionarii trebuie să o respecte pentru a beneficia de biletele pentru tratament balnear este de a putea acoperi, integral, valoarea unuia dintre biletele de tratament.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În aceste condiții, potrivit legii, biletele de tratament balnear vor fi acordate asiguraților și pensionarilor din sistemul public de pensii, în limita sumelor alocate pentru îndeplinirea acestei prestații, având în vedere legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat, relatează antena3.ro.

Citește și: Elevii din 19 județe au rămas fără transport gratuit. Tinerii au protestat în fața Ministerului Educației: ”Ni s-a spus că asociatia noastră vine numai să se plângă”

batrani care rad in piscina

Pensionarii vor primi bilete pentru tratamente balneare

[Sursa foto: istockphotos]

Schimbări în legea pensiilor de la 1 septembrie 2024

Noiua lege a pensiilor aduce modificări începând cu data de 1 septembrie 2024. Cea mai importantă schimbare este o nouă formulă de calcul, care va aduce o creștere medie a pensiilor din România cu 40%, după cum au declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu și premierul Marcel Ciolacu.

bani pensie

Noi beneficii pentru pensionari

[Sursa foto: istockphotos]

Dacă pensiile vor fi calculate cu majorarea de 40%, pensia medie din România ar putea fi de 3.360 lei pe lună în ultimul trimestru al anului viitor, adică pensia medie de la finalul anului viitor ar putea fi cu 1.250 lei mai mare decât pensia medie din prezent.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si