Decizia vine imediat după ce marți, liderul bielorus, Aleksandr Lukașenko, a transmis un mesaj cu privire la participarea alături de Rusia la operațiunea militară împotriva Ucrainei. 

Belarus nu se va alătura operațiunilor militare ale Rusiei

Liderul bielorus, Aleksandr Lukaşenko, a declarat, marţi, că ţara sa nu intenţionează să se alăture operaţiunii militare a Rusiei în Ucraina şi a respins acuzaţiile Kievului conform cărora trupele ruse ar ataca Ucraina de pe teritoriul bielorus.

Citeste si: Informații de ultimă oră din Belarus. Țara nu se va alătura Rusiei în operațiunile din Ucraina

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Președintele Aleksandr Lukșenko a declarat că Belarus nu intenționează să se alăture operațiunilor militare conduse de Rusia în Ucraina, scrie Reuters. De asemenea, agenția de știri Belta susține că oficial bielorus a negat acuzațiile Kievului conform cărora trupele rusești au atacat Ucraina de pe teritoriul țării sale.

Referendum pentru adoptarea unei noi Constituții

Duminică a fost organizat un referendum în urma căruia s-a decis adoptarea unei Constituții prin care se renunță la statutul non-nuclear al țării.

Noua constituție va permite Belarusului să găzduiască arme nucleare pentru prima dată după căderea Uniunii Sovietice.

Citeste si: A doua rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina este programată miercuri, 2 martie

De asemenea, modificările îi vor permite lui Alexander Lukasenko să conducă până în 2035. Potrivit Comisiei electorale centrale din Belarus, 65,2% din populația statului a votat în favoarea modificării Constituției și renunțarea la statutul de țară neutră și non-nucleară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si