Imaginile au fost publicate pe Twitter de către Maxar Technologies care de câteva săptămâni urmărește situația de la granița Ucrainei. Fotografiile nu au putut fi verificate independent de către Reuters.

Citeste si: Rusia evacuează personalul diplomatic de la Kiev. Invazie posibilă "în următoarele 24 de ore", avertizează premierul Australiei

echipamente militare rusia-ucraina

Echipamente militare ale Rusiei.

[Sursa foto: Twitter- Maxar Technologies]

În imagini se poate observa, de asemenea, că a apărut un nou spital de campanie, în cadrul unei garnizoane militare din partea de vest a Rusiei, în apropiere de granița cu Ucraina

Menținerea păcii în Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut trupelor ruse să intre în estul Ucrainei pentru a menține pacea după ce Moscova a recunoscut independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk.

Președintele american Joe Biden a răspuns marți, prin implementarea unor sancțiuni, numind acțiunile Moscovei drept „începutul unei invazii ruse a Ucrainei”.

Citeste si: Ministrul de Externe din Ucraina a vorbit despre planurile în conflictul cu Rusia: „Diplomație și lupta pentru fiecare centimetru din pământul nostru”

Reuters susține că transportoarele de echipamente grele, utilizate pentru mutarea tancurilor, artileriei și a altor echipamente grele, fac parte din utilajele fotografiate de sateliții Maxar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

echipamente militare rusia-ucraina

Imagini din satelit surprinse la granița Ucrainei.

[Sursa foto: Twitter- Maxar Technologies]

Vladimir Putin, un nou mesaj către Occident. A prezentat "armele viitorului"

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că interesele și securitatea Rusiei sunt ”non-negociabile” și anunță că va dezvolta capacităţile militare ale țării. Putin se arată, totuși, dispus la căutarea unor ”soluţii diplomatice” în criza cu Ucraina.

Citeste si: Alertă maximă lângă România: Ungaria va disloca de astăzi soldați la granița cu Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a adresat națiunii miercuri dimineața cu ocazia ”Zilei Apărătorilor Patriei”. Liderul de la Kremlin spune că  Rusia va continua să dezvolte sisteme militare  și tehnologii avansate, inclusiv elemente ale inteligenței artificiale. 

”Ţara noatră este în continuare deschisă unui dialog deschis şi onest în vederea căutării unor soluţii diplomatice la probleme mai complexe”,  a declarat Putin într-un discurs televizat.

”Cu toate acestea, interesele şi securitatea cetăţenilor noştri sunt, pentru noi, non-negociabile”, a precizat liderul rus, citat de News.ro.

Care sunt amenințările la adresa Rusiei, în viziunea lui Putin 

Vladimir Putin cere Occidentului garanţii precum promisiunea ca Ucraina să nu adere niciodată la NATO şi oprirea consolidării Alianţei Nord-Atlantce la frontiera rusă.

Citeste si: Exerciții militare la granița României cu Ucraina. Mai multe mașini ale Armatei Române au fost plasate pe un câmp din județul Botoșani

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

El citează ca ameninţări la adresa Rusiei ”relaxarea sistemului de control al armamentului” şi ”activităţile militare ale NATO” şi insistă, din nou, că îngrijorările ţării sale rămân ”fără răspuns”.

"Acestea sunt sunt adevăratele arme ale viitorului"

Vladimir Putin promite, de asemenea, să continue să dezvolte capacităţile armatei şi flotei ruse, ”tehnologiile digitale avansate”, inteligenţa artificială, dar şi armele ”hipersonice”.

”Vom continua să dezvoltăm sisteme de arme avansate, inclusiv sisteme hipersonice și cele bazate pe noi principii ale fizicii, și vom extinde utilizarea tehnologiilor digitale avansate și elemente ale inteligenței artificiale”, a declarat Putin.

”Astfel de sisteme complexe sunt adevăratele arme ale viitorului și ele sporesc semnificativ potențialul combativ al forțelor noastre armate”, a mai declarat Putin.

Citeste si: Klaus Iohannis la discuțiile cu Joe Biden. Președintele român a solicitat un pachet robust de sancțiuni dacă măsurile discutate nu vor avea rezultate în cazul Rusiei

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si